Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.02.2016 23:25

La Târgoviște, în ședința CLM


A A

Pentru azi, s-a pus la cale mazilirea primarului Cristian Stan

Pentru azi, s-a pus la cale mazilirea primarului Cristian Stan
Ședința de azi de la CLM Târgoviște, care are pe ordinea de zi alegerea unui nou viceprimar și a unui consilier local cu atribuții de viceprimar, se anunță o adevărată luptă între opoziție și putere

❚ Atenționând și instituțiile abilitate ale statului, Adrian Țuțuianu, președintele PSD și al CJD, a semnalat că miza ședinței de azi este schimbarea primarului interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, prin jocuri de culise și manevre de natură penală ❚ Adrian Țuțuianu a transmis public că „este vorba de același lider de la UNPR Dâmbovița” care încearcă să cumpere cu bani voturile unor consilieri locali de la PNL și PSD, sumele vehiculate pentru realizarea acestui „troc” politic fiind cuprinse între 10.000-15.000 de euro pentru un vot ❚ Primarul interimar Cristian Stan a susținut, la rândul său, că în ultimele zile, în paralel cu o campanie mediatică denigratoare, adversarii politici vor să pună mâna pe posturile de viceprimar, prin încercarea de a cumpăra voturile unor consilieri municipali ai PSD ❚ Președintele CJD a înștiințat ieri printr-o adresă și Instituția Prefectului, solicitând prezența prefectului județului, Ioan Marinescu, la ședința extraordinară a CLM Târgoviște de astăzi

VIOLETA STANCIU,

ANA MARIA POPESCU


Ședința extraordinară a CLM Târgoviște de astăzi se anunță furtunoasă, miza fiind, se pare, una foarte mare și constă în schimbarea primarului interimar al municipiului Târgoviște, Cristian Stan, prin jocuri de culise și manevre de natură penală.

Adrian Țuțuianu: „Aici nu mai e de joacă, acestea sunt infracțiuni de dare și luare de mită, conexe faptelor de corupție”

Semnalul de alarmă a fost tras ieri, în cadrul conferinței de presă, de președintele PSD și al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care a avertizat că „asistăm la o acțiune inconștientă”. Ba mai mult, șeful forului administrativ județean atenționează instituțiile abilitate ale statului că liderul unui partid politic din județul Dâmbovița încearcă să cumpere cu bani voturile unor consilieri locali de la PNL, sumele vehiculate pentru realizarea acestui „troc” politic fiind cuprinse între 10.000-15.000 de euro pentru un vot.

„Municipiul Târgoviște are subiecte dificile de rezolvat. Cristian Stan (n.n. primarul interimar al Târgoviștei) este de aproape un an la Primărie, a îndreptat o serie de lucruri. Să încerci acum să lași fără atribuții, din considerente politice, un primar interimar care a dovedit că poate să miște lucrurile din loc și care a absorbit bani europeni anul acesta de câteva ori mai mult decât în perioada 2007-2014 este inconștiență. Atrag atenția tuturor instituțiilor statului că mai mulți consilieri locali municipali din PSD sau din alte partide politice au fost chemați la discuții de liderul unui partid politic local și li s-au oferit sume de bani de 10.000-15.000 de euro pentru a vota în Consiliul Local Municipal. Atrag atenția prefectului, și o să fac și scris, să participe la ședința CLM de mâine (n.n. astăzi) pentru că li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice să-și numeroteze buletinele de vot, ceea ce anulează practic votul secret. Aici nu mai e de joacă, acestea sunt infracțiuni de dare și luare de mită, conexe faptelor de corupție, și liderul politic respectiv trebuie să știe asta. Dacă l-a luat valul, poate își face un duș cu apă rece. Deci ar fi un dezastru pentru Târgoviște să se producă vineri vreun incident în urma căruia actualul primar interimar să rămână fără atribuții, să preia cineva care, în cele trei luni, până la alegeri, nu va avea timp nici să se lămurească ce are de făcut. Asta arată că unii nu se gândesc la binele municipiului Târgoviște, ci se gândesc doar la interesele lor politice meschine și că sunt în total dezacord cu interesele comunității”, a transmis președintele CJD.

„Este vorba de același lider al UNPR Dâmbovița”

La solicitarea jurnaliștilor, Adrian Țuțuianu a pronunțat doar numele partidului politic implicat în aceste „negocieri” cu iz penal, urmând ca numele consilierilor respectivi să fie pronunțate în fața instituțiilor abilitate ale statului.

„Este vorba despre același UNPR. Mai mulți consilieri au fost chemați, a avut loc o ședință de grup. Avem doi consilieri ai PSD din municipiul Târgoviște, care au făcut această declarație publică, este cunoscută de tot grupul de consilieri. Suntem pregătiți să dăm declarații. O să ne cheme instituțiile statului și o să dăm declarații acolo. Orice om serios ia în calcul toate variantele și o să reacționăm pe măsură. Trei consilieri de la PNL au discutat cu mine, așa pur și simplu, și mi-au spus că au fost chemați, că li s-a oferit o sumă de bani ca să voteze într-un anume fel... Și este vorba de același lider de la UNPR Dâmbovița. Suntem opt inși care am participat la discuție, știm ce spunem. Tocmai de aceea nu dau nume. Să intervină statul să-și facă datoria. Eu sper că mâine (n.n. astăzi), lucrurile vor merge cum spune legea”, a mai transmis președintele CJD.

„Dacă lucrurile merg legal, nu vor reuși”

Totodată, Adrian Țuțuianu a vorbit și despre miza acestei acțiuni, dar și despre faptul că nu va participa la ședința CLM Târgoviște de astăzi.

„Eu nu voi fi prezent la ședința CLM, nu am atribuții pe subiectul acesta. Pot participa ca simplu cetățean, dar nu vreau să fiu prezent acolo, pentru că am încredere în consilierii PSD și nu vreau să simtă vreunul dintre ei că-i supraveghează Țuțuianu. Sunt oameni serioși, dovadă că au spus ce propuneri li s-au făcut. Dar știu și de alții din PNL. Miza este bulversarea activității din Primăria Târgoviște, scoaterea lui Cristi Stan din prim plan în perspectiva alegerilor care au loc peste trei luni. Eu vă spun că, dacă lucrurile merg legal, nu vor reuși”, a încheiat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Cristian Stan: „E un joc foarte periculos”

Alegerea unui nou viceprimar și a unui consilier local cu atribuții de viceprimar a declanșat o adevărată luptă între opoziția și puterea locală din Consiliul Local Municipal Târgoviște! Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul interimar al municipiului Târgoviște, totodată și președinte al PSD Târgoviște, a declarat că în ultimele zile adversarii vor să pună mâna pe posturile de viceprimar prin încercarea de a cumpăra voturile unor consilieri municipali ai PSD. Edilul interimar al municipiului susține că s-a început o campanie de mituire a aleșilor locali social democrați și îi avertizează pe mituitori că oferirea de bani pentru voturi reprezintă infracțiune penală.

„Alegerea viceprimarilor este un subiect cu potențial exploziv și spun asta pentru că a început o campanie de încercare de mituire a unor colegi, consilieri locali. Și vreau să spun clar că oferirea de bani, pentru a vota într-un anumit fel, unui consilier local înseamnă infracțiune de dare de mită. Simpla promisiune este tot infracțiune de dare de mită. Îi sfătuiesc pe cei care practică asemenea activități, sunt tot felul de întâlniri conspirative care se fac pe la restaurante, prin separeuri, că lucrul acesta este foarte grav. Este foarte clar că la nivelul municipiului Târgoviște este nevoie să se completeze aparatul administrativ, la nivelul Executivului, pentru că este o situație nefavorabilă din acest punct de vedere, dar de aici și până a utiliza aceste mijloace…”, a declarat primarul interimar, Cristian Stan.

Totodată, edilul șef speră că aleșii locali nu se vor lăsa mituiți, însă acest lucru se va vedea foarte clar în ședința extraordinară de Consiliu Local Municipal care va avea loc astăzi și pe a cărei ordine de zi se află alegerea viceprimarului (n.n. după ce UNPR a retras sprijinul politic fostului viceprimar Cosmin Bozieru), dar și a unui consilier care să îndeplinească atribuțiile de viceprimar pe care în prezent le exercită primarul interimar. Cristian Stan susține că volumul mare de muncă administrativă de la Primăria Târgoviște îl obligă să reîntregească echipa de conducere a unității administrativ teritoriale, iar dacă fostul viceprimar Cosmin Bozieru va reuși în cele din urmă să obțină în instanță suspendarea sau chiar anularea Ordinului Prefectului de încetare a mandatului, el își va relua fără probleme funcția de viceprimar al municipiului Târgoviște:

„Vineri de dimineață (n.n. - astăzi dimineață) eu sper să avem un vot curat, un vot care să nu fie viciat sau voința consilierilor să nu fie viciată în niciun fel și să reușim să completăm aparatul administrativ cu două posturi, un post de viceprimar plin cu atribuțiuni care îi vor fi delegate și un consilier care va exercita atribuțiunile mele de viceprimar. (...) Dacă se suspendă Ordinul Prefectului, dl Bozieru își reia atribuțiile de viceprimar și încetează mandatul celui care va fi ales - dacă va fi ales - în ședința Consiliului Local. De mituire sunt vizați consilieri ai PSD... E un joc foarte periculos pe care îl fac...”, a transmis Cristian Stan.

Apel al deputatului Ionuț Săvoiu: „Târgoviștea are nevoie de stabilitate în CLM”

Prezent la conferința de presă a PSD, deputatul Ionuț Săvoiu a făcut un apel la consilierii municipali să nu se lase mituiți și le amintește acestora scopul pentru care au fost aleși și rolul pe care îl au față de Târgoviște și târgovișteni.

„Fac un apel către consilierii noștri locali, către toți consilierii locali târgovișteni, să dea dovadă de spirit civic, să respecte normele de comportament pentru funcția pe care o dețin și să se gândească la faptul că acolo ei reprezintă interesele târgoviștenilor, iar Târgovi ștea are nevoie de stabilitate în Consiliul Local, are nevoie de acest lucru într-o perioadă care poate fi dificilă ca urmare a campaniei electorale, ca urmare a unor probleme reale care apar în fiecare zi, are nevoie de stabilitate să poată să-și ducă proiectele la capăt. Este o perioadă intensă, o perioadă de pregătire a proiectelor europene, Târgoviște are nevoie de liniște, are nevoie de implicarea serioasă a consilierilor locali în activitatea politică de la nivel local”, a subliniat parlamentarul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale