Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.05.2023 00:14

Semnal de alarmă al vârstnicilor dâmbovițeni:


A A

Pensionarii plătesc sume uriașe pentru reconstituirea vechimii

Pensionarii plătesc sume uriașe pentru reconstituirea vechimii

Persoanele care vor să obțină documentele necesare pentru pensionare sunt nevoite să plătească sume uriașe pentru obținerea actelor de care au nevoie. Această problemă a fost abordată de către directorul executiv al Casei Județene de Pensii Dâmbovița, Mihai Toni Ciprian, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean al persoanelor Vârstnice Dâmbovița. Acesta a transmis că sunt anumite societăți private care eliberează adeverințele pentru calcularea grupei de muncă sau a vechimii, iar acestea o fac contracost, cu mici excepții fără bani.

Sumele sunt mari, undeva la 1.200 sau 1.500 de lei. Nu în ultimul rând, oamenii nu se plâng doar de tarifele mari pe care le au aceste societăți, ci și de faptul că se întârzie foarte mult pentru eliberarea adeverințelor. Conducerea Casei Județene de Pensii Dâmbovița spune că a încercat să colaboreze cu o societate privată pentru eliberarea acestor documente necesare pensionarilor, dar fără succes.

„Arhivele private sunt gestionate de anumite unități economice, cetățeanul când merge să obțină informații despre grupa sa de muncă sau vechimea sa, nu le va obține gratuit. Din informațiile pe care le dețin și din ce mi-au spus pensionarii care vin la mine în audiență, sunt anumite societăți private care eliberează aceste adeverințe gratuit, dar majoritatea lucrează contracost. În afară de faptul că aceste adeverințe se eliberează contracost, am înțeles de la pensionari că se întârzie și foarte mult cu eliberarea lor. Nici măcar nu sunt livrate corect. Am tot purtat discuții să ajut pensionarii ca să nu mai stea pe drumuri, dar  societatea respectivă nu ne acceptă. Taxele pe care le percep aceștia sunt mari sau foarte mari, între 200 sau peste 1000 de lei. Este foarte mult și multor oameni le este greu să se descurce”, a declarat Mihai Toni Ciprian, directorul Casei de Județene de Pensii Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Numărul salariaților, pe un trend crescător
Criza medicilor veterinari continuă
285 de nașteri și 516 decese
Două locuințe amenajate de DGASPC Dâmbovița
„Primăvara albastră” - o ediție care a stat sub semnul excelenței
Situația grevei profesorilor din Dâmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dâmbovița
11 ani de la trecerea în neființă a fondatorului companiei REGATA
Procese câștigate pe bandă rulantă de angajați!
Un singur focar activ de pestă porcină africanăPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Județul Dâmbovița – de la trecutul istoric la perspective în secolul XXI

Unii istorici, dar și alți oameni de cultură, privesc județul Dâmbovița nu numai ca pe unul voievodal, ci și ca pe unul aristocratic în sensul vechimii sale în istoria poporului român și al existenței unor locuri, în frunte cu capitala sa, Târgoviște, care au dăruit vieții culturale și politice nume cu valoare de cariatide la templul eternității românești.

Și acest județ... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale