Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro02.04.2024 00:17

La ședința Comitetului Consultativ pentru Persoanele Vârstnice,


A A

Pensionarii, în luptă cu... vechimea în muncă

Pensionarii, în luptă cu... vechimea în muncă

La ultima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice, desfășurată recent, inspectorul șef, Marius Lixandru, a prezentat o serie de informații  privind obținerea dovezilor de vechime în muncă, eliberate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița.

Potrivit declarațiilor făcute de inspectorul șef, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă. Pentru cei care nu și-au ridicat încă aceste documente și au lucrat pe teritoriul județului Dâmbovița la unități private, este important de știut că, la data de 1 martie 2024, ITM Dâmbovița deținea încă un număr de 6490 de carnete de muncă neridicate. Acestea pot fi eliberate titularilor la solicitare, în momentul prezentării la ghișeele instituției, cu actul de identitate.

În cursul anului 2023, aproximativ 110 persoane au solicitat și au ridicat carnetul de muncă de la sediul ITM Dâmbovița.

„Este important de subliniat faptul că ITM Dâmbovița nu deține în arhivă documente necesare eliberării adeverințelor de vechime pentru perioade lucrate la unitățile de stat, indiferent de perioadă. Începând cu 01.01.2011, ridicarea acestor adeverințe pentru perioadele lucrate începând cu acel moment se face exclusiv de la angajatori sau de la deținătorii legali ai arhivelor acestora. În cazul încetării activității angajatorului, există obligația pentru deținătorii documentelor ori pentru succesorii în drepturi ai acestora, de a elibera adeverințe pe baza dovezilor pe care le dețin, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant conform prevederilor Legii nr. 16/1996 a Arhivelor Naționale”, a transmis inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan
Întreruperi de energie electrică programate
Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?

DAN LUCA


Punctul zero al politicilor europene este dificil de identificat, fie că este în cabinetele celor mai influente state membre, Germania și Franța, fie că este o idee care pornește de la societatea civilă – și nu este scopul analizei – mai ales că traseul de la o idee la document legislativ publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene trec mulți ani și... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale