Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.06.2020 00:21

„Executivul își caută doar scuze, nu mai sunt credibili în fața noastră”


A A

Pensionarii, în continuare supărați pe guvern!

Pensionarii, în continuare supărați pe guvern!

❚ Vârstnicii sunt nemulțumiți că inflația a crescut la începutul acestui an, iar pensiile au rămas pe loc ❚ Pensionarii nu au ezitat să-l atace și pe președintele României, Klaus Iohannis, care a promis că în timpul mandatului său, pensiile în România vor crește, fapt ce încă nu s-a întâmplat

 

ȘTEFAN KHALIL


Recent, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din județul Dâmbovița, Gheorghe Popa, ne-a vorbit despre problemele cu care pensionarii din România se confruntă, exprimându-și clar nemulțumirea față de Guvernul Orban, care spune acesta, nu face decât să-și caute scuze. De asemenea, vârstnicii sunt nemulțumiți că inflația a crescut la începutul acestui an, iar pensiile au rămas pe loc. Pensionarii nu au ezitat să-l atace și pe președintele României, Klaus Iohannis, care a promis că în timpul mandatului său, pensiile în România vor crește, fapt ce încă nu s-a întâmplat. De asemenea, vârstnicii nu sunt deloc convin și de faptul că valoarea punctului de pensie va crește cu 40% de la 1 septembrie, deoarece guvernanții actuali nu dau impresia că ar vrea să ia această decizie. „Există o mare nemulțumire pentru pensionari, că de la 1 ianuarie 2020 nu s-a primit indexarea cu inflația și 50% din creșterea salariului minim pe economie. Pensionarii de 5-6 luni sunt avertizați că se vor respecta prevederile legii privind valoarea cumulului de pensii cu 40%. Au tot avut loc dezbateri în această perioadă, însă la nivelul guvernului și miniștrilor, nu există un punct de vedere comun și nu știm dacă acest lucru se va realiza. Noi, persoanele vârstnice, am stat în izolare timp de două luni, am respectat condițiile care au fost cerute și ni s-au impus, am ieșit doar două ore pe zi afară, am respectat și ceea ce privește celelalte prevederi, în spațiile închise am purtat măști și ne-am supus regulilor. Cu toate acestea, Guvernul României nu și-a ținut promisiunea față de noi. Ei doar își caută scuze, în frunte cu domnul prim-ministru, dar în fața noastră, aceștia nu mai sunt credibili. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că atâta timp cât va fi acesta președinte, pensiile vor crește, dar de fapt a crescut foarte mult inflația, iar pensiile au rămas pe loc. Orice coeficient mai mic dat de la 1 septembrie, la valoarea punctului de pensie, pensiile noastre vor scădea”, a declarat Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale