Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.10.2022 00:17

Ieri, la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice,


A A

Pensionarii, în continuare dezamăgiți de guvernanți

Pensionarii, în continuare dezamăgiți de guvernanți

La sediul Instituției Prefectului Dâmbovița a avut loc ieri ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfășurată în comun cu reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, organizațiilor și asociațiilor pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale, cadre militare în rezervă și în retragere, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, asociațiilor persoanelor cu dizabilități și nevăzătorilor.

La întrunirea condusă de Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, au participat prefectul județului - Claudia Gilia și subprefectul Corneliu Sălișteanu. Înainte de începerea ședinței, membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice i-au oferit un buchet de flori prefectului Claudia Gilia, în semn de recunoștință, pentru că de fiecare dată a dat curs invitațiilor la ședințele pensionarilor și a transmis mai departe, către Guvern, problemele semnalate de vârstnici.

După acest moment, au fost dezbătute subiectele aflate pe ordinea de zi. Primul care a luat cuvântul a fost președintele organizației, Gheorghe Popa, care a reamintit problema cea mai mare a vârstnicilor din România, cea a traiului scăzut și nerespectarea legii pensiilor de către guvernanți. „Coaliția care guvernează țara, doar se întâlnește, dar nu ia nicio măsură clară pentru poporul pe care îl reprezintă. Prețul facturilor a crescut foarte mult, produsele alimentare la fel, sunt anumite categorii de pâini care s-au scumpit cu 70%. Energia electrică, combustibilul, medicamentele și așa mai departe, toate acestea au ajuns din ce în ce mai greu de suportat de pensionari”, a transmis președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

Prefectul Claudia Gilia a transmis că într-adevăr, pensiile trebuiau mărite până la această dată și a anunțat că va face cunoscută această problemă către guvernanții României. „Noi am discutat aceste subiecte la fiecare ședință. Știm care este situația economică în țară. Mai știm că există o anumită viziune din partea unei anumite formațiuni politice și altă viziune venită de la cealaltă formațiune politică aflată la guvernare. Totuși, va trebui stabilită o poziție comună la nivel guvernamental. Măsura pentru majorarea pensiilor se va regăsi cu siguranță în bugetul care va fi aprobat până la finalul acestui an, pentru ca această măsură să intre în vigoare până la 1 ianuarie”, a transmis prefectul județului, Claudia Gilia.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Prin noua poziție, Dâmbovița va conta la nivel național”
„Cardul de sănătate european, siguranță pentru români”
Alegeri pentru Seniorii și Femeile Liberale
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, despre pensiile militarilor
Liderii de sindicat, aflați în pragul pensionării, sunt aruncați în afara sistemului
Conducere nouă la Liga Aleșilor Locali PNL
„Municipiul Târgoviște alege integritatea”
Liga Aleșilor Locali liberali
Dumitru Barbu, la cârma OPSD Dâmbovița
„Începe pregătirea anului electoral 2024”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale