Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.08.2022 00:16

Semnal din Dâmbovița:


A A

Pensionarii cer mărirea pensiilor la nivelul inflației

Pensionarii cer mărirea pensiilor la nivelul inflației

*„Am hotărât să facem adresă către Guvernul României în așa fel încât, până la 1 octombrie 2022, să se mărească valoarea punctului de pensie cu cel puțin valoarea inflației”, a declarat președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa

 

Ștefan Khalil


Vârstnicii din România continuă lupta pentru majorarea punctului de pensie. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, membru al Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, a transmis că atât organizațiile centrale, cât și cele județene vor face toate demersurile ca valoarea punctului de pensie să fie mărită cu cel puțin valoarea inflației, până la data de 1 octombrie 2022, de Ziua Internațională a Vârstnicilor.

Totodată, președintele Gheorghe Popa a mai semnalat că Guvernul României a majorat punctul de pensie cu 10% de la 1 ianuarie 2022, moment în care inflația a crescut cu 8%, ceea ce înseamnă, spune acesta, că pensionarii au beneficiat de o creștere de doar 2%.  Spre sfârșitul acestei luni, mai exact în data de 24 august, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice se va întruni într-o ședință, în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe probleme cu care se confruntă pensionarii din România, în special cea a nivelului de trai, care a scăzut în ultimul timp din cauza scumpirilor la produse alimentare, combustibil și medicamente .

„Discuțiile avute la nivelul Guvernului și a coaliției de guvernare nu aduc nimic folositor persoanelor vârstnice. De aceea, noi, organizațiile centrale ale pensionarilor și cele județene, am hotărât să facem adresă către Guvernul României în așa fel încât politicienii de la guvernare să găsească soluții ca până la 1 octombrie 2022, să se mărească valoarea punctului de pensie cu cel puțin valoarea inflației. Dacă nu pot face acest lucru, atunci să plece! Noi considerăm că cei care guvernează la ora actuală neglijează definitiv și au lăsat toată răspunderea dezastrului care este în țara asta pe seama vârstnicilor, pe care nu-i mai protejează, ținând cont că ei sunt cei care au contribuit  mult la realizările economice, sociale și culturale ale acestei țări. Noi, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, considerăm că în această direcție nu se găsesc soluțiile necesare pentru un lucru care nu este foarte greu. S-au găsit soluții pentru majorări de salarii la alte categorii sociale, însă pentru pensionari, s-a găsit soluția cu acele vouchere care au creat mai mult haos, deoarece vârstnicii le pot folosi doar la anumite magazine, unde prețurile sunt mult mai mari decât în multe alte locuri de unde și-ar putea achiziționa produsele respective. De aceea credem că ar fi necesară o măsură luată pentru creșterea nivelului de viață al persoanelor vârstnice și pentru a fi ajutați,  având în vedere că există și aceste scumpiri, la majoritatea produselor, combustibil, produse farmaceutice, cu 10-15%, nu mai pot suporta pensionarii această umilință din partea Guvernului României și noi suntem foarte hotărâți ca în următoarele noastre intervenții să semnalăm aceste probleme. Acest lucru îl vom discuta și la ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din data de 24 august”, a transmis președintele pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale