Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2015 00:19

Editorial


A A

Penali de rămâi... tablou

Penali de rămâi... tablou

ALINA MAVRODIN VASILIU


Ba că e, ba că nu e, ba că n-ar fi chiar așa, ba că îi e soarta rea, ba-s complicii – inamici, ba că-s mitele mari mici, ba că-s șpagă la partid și doar unii-s puși la zid, tot cu refrene de-astea, rând pe rând, ni se perindă prin fața ochilor nesfârșite vești și povești cu și despre penalii din vârful politicii mioritice, plus scuze și acuze de rămâi... tablou.

Astea pe care le-a „înrămat” recent DNA în dosarul fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, sunt de departe cele mai spectaculoase dintre cele de până acum. Le bate și pe-alea despre Udrea și Cocoș. Ca stil, zic! Ca sume, nu mă bag să ierarhizez mitele, că nici nu mă duce capul s-o fac și nici calculatorul nu cred că e atât de performant. N-am habar nici sub ce forme au fost ele traficate până la beneficiarii finali, fiindcă la cât de mult s-a „rafinat” cultural piața lor și cu cât „talent” își joacă patrihoții rolurile de politicieni cinstiți, este nevoie nu doar de investigații penale, ci și de unele medicale, inclusiv la mansardele palatelor centrale și locale. Și nu doar pentru hoții dovediți, ci și pentru cei care i-au promovat în cele mai mari funcții publice sunt necesare investigațiile astea penale și medicale.

Dintre toate, cazul Vâlcov ar putea face glorie și-n cinematografe, dacă va fi ecranizat dosarul său penal. Are toate ingredientele pentru un scenariu despre „succesuri” ale politicii democrate. Că doar hoțiile s-au spălat prin toate partidele care, suflecate pân’ la brâu, duceau mitele la râu. În cazul fostului primar PD de Slatina, avansat de PSD drept ministru de Finanțe, ăsta le-ncasa pe malul Oltului și le spăla pe cheiurile Dâmboviței. Au fost anume date și cu balsam guvernamental, ca să-ți miroase hoția a lăcrămioare și să-ți tulbure simțurile tale de plătitor prost la bugetul statului pe care-l credeai păzit, în sfârșit, de băieți deștepți, puși pe făcut politici fiscale spre dezrobirea alegătorilor.

De-aia zic, rămâi... tablou uitându-te la ei în ce galerie de penali au ajuns să fie înrămați pentru tot restul vieții. Atât de tineri și atât de șmecheri au pozat în patrioți care au furat de… amorul artei! În timp ce Vâlcov ăsta, istețel, frumușel, cu față de mutulică savant, își dosea cele peste 100 de tablouri care valorează milioane de euro, nouă ni se înfățișa în public cu o altă poveste. Cea a unui om politic providențial, care părăsește clanul mafiot „democrat” din Olt pentru a se muta la cel din București, moral socialliberal, poveste dublată de cea a unui tânăr ministru de Finanțe de mare succes, pe care premierul Ponta îl prezenta ca pe un creator de geniu al noilor Coduri Fiscale.

Ce dezamăgire uriașă pentru popor și ce scenariu cinematografic de succes ar putea ieși în viitor din dosarul ăsta penal! În scurt timp vom mai afla și despre alți politicieni români de top ce comori au ascuns unde nici cu gândul nu gândești! Și, ca să explodeze audiențele telejustiției, nu m-aș mira să ne ofere procurorii și amănunte picante despre scenariile de viață dublă, publică și privată, ale moraliștilor politici mafioți.

Asta pentru că prezentul și viitorul au vrut să ni-l ocupe cu refrene de felul „Tinere, averea ta e țara”, în timp ce trecutul lor de șpăgari, îi recomanda pentru incintele cu WC turcesc și nicidecum pentru palatele puterii. Așa o uriașă galerie politică de penali merită să fie expusă în Muzeul Jefuirii României în anii democrației. Ca să nu rămânem doar noi... tablou, ci și generațiile viitoare!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale