Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.05.2015 00:07

În timp ce uzina militară se zbate să supraviețuiască,


A A

Pe terenul Automecanica Moreni se dezvoltă Parcul Industrial

Pe terenul Automecanica Moreni se dezvoltă Parcul Industrial
Paradoxuri dâmbovițene: „Dacă te uiți în stânga, este industria de apărare lăsată în paragină de cei care guvernează. Dacă te uiți în dreapta, Consiliul Județean a atras fonduri și arată ca o fa

❚ În anul 2002, unitatea morenară a cedat 14 hectare de teren vecinilor de la Parcul Industrial, iar acesta s-a dezvoltat puternic: nu mai are niciun spațiu gol și produce la întreaga capacitate ❚ Fost lider de sindicat în Parcul Industrial Moreni, acum lider în Automecanica, unitate care abia mai pâlpâie cu câteva comenzi civile, Constantin Bucuroiu nu regretă că s-a luat hotărârea cedării terenului fără niciun leu beneficiu ❚ „Când noi nu producem pentru Ministerul Apărării Naționale din 1992 și pe poarta fabricii nu ies transportoare, este bine că s-a întâmplat așa, pentru că altfel ar fi ajuns o sursă de fier vechi și de cărămidă. Drept răspuns, guvernele României ne-au adus în sapă de lemn”, a precizat Constantin Bucuroiu

interviu cu Constantin Bucuroiu, fost lider de sindicat în Parcul Industrial Moreni, actualmente secretar național pe probleme de securitate și apărare la Sindicatul „Solidaritatea Metal”

VIOLETA STANCIU


 

Rep.: Ca fost lider de sindicat, ce ne puteți spune despre activitatea din Parcul Industrial Moreni?

- Acolo sunt firme civile care au maxim 50 de salariați. Cele de confecții au un număr mai mare de angajați. De multe ori mă uit cu regret că în anul 2015, într-o fabrică de confecții este înjurată o doamnă sau o domni- șoară ca la ușa cortului de către cei care conduc acele societăți. Mă uit trist că se întâmplă așa ceva într-o Românie a anului 2015, când spunem că este democrație. Lăudabil acolo ar fi zbaterea celor care au condus parcul, pentru că sunt peste 1000 de salariați în diverse firme.

 

Rep.: Parcul Industrial Moreni este ocupat la întreaga capacitate? Mai sunt spații libere?

- Este plin la întreaga capacitate. Nu mai au niciun spațiu gol, totul este ocupat. Au făcut și o refacere a infrastructurii, atât a clădirii, cât și stradale, s-au băgat o grămadă de bani acolo, s-au făcut niște lucruri bune în Parcul Industrial Moreni și arată altfel. Dacă te uiți în stânga, unde este industria de apărare lăsată în paragină de cei care guvernează țara, care nu au investit un leu, și te uiți în dreapta, unde Consiliul Județean Dâmbovița a atras fonduri și arată ca o fabrică adevărată, și asta este la fel de trist. Este trist că trăim într-o țară în care nu ne înțelegem și nu ne recunoaștem datoriile și sarcinile către populație și către industrie.

 

14 hectare de teren au fost cedate fără nicio pretenție

Rep.: Parcul Industrial Moreni s-a dezvoltat pe terenul care a aparținut cândva Uzinei Automecanica. Vă pare rău că ați cedat din teren?

- Mulți spun că Bucuroiu e nebun că laudă Parcul Industrial Moreni. Acesta a luat jumătate din terenul Uzinei Automecanica. Sincer vă spun, dacă aveam de executat 10.000 de transportoare în ultimii 10 ani, spuneam și eu că aveam nevoie de jumătatea aceea de teren. Dar când noi nu producem pentru Ministerul Apărării Naționale din 1992, pentru că nu vrea acesta, și pe poarta fabricii nu ies transportoare, este bine că s-a întâmplat așa, pentru că altfel ar fi ajuns o sursă de fier vechi și de cărămidă pentru unii sau pentru alții.

 

Rep.: Concret, când anume ați cedat terenul în favoarea Parcului Industrial?

- În anul 2002, Uzina Automecanica Moreni a cedat 14 ha de pământ (cu clădiri, cu utilaje, cu tot) fără niciun leu beneficiu pentru fabrică. Putem face o comparație cu Uzina de la Cugir, unde și la ei s-a realizat Parc Industrial, dar uzina avea o datorie la stat de 1.600 miliarde lei, la vremea respectivă, care a fost ștearsă cu buretele. Uzina Automecanica avea zero datorii la momentul acela și a cedat jumătate din patrimoniu. ªi drept răspuns, guvernele României, indiferent de culoarea politică, ne-au adus la sapă de lemn în 2015.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale