Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.06.2015 00:19

Editorial


A A

Partidele politice - grupări de crimă organizată?

Partidele politice - grupări de crimă organizată?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Clasa politică a fost „invitată” la pușcărie de Elena Udrea. Ei, nu a fost atât de directă cu indicațiile prețioase, dar cu pâra, da! Cică ea ne-ar fi spus, dar nimeni în statul român și nici poporul votant n-ar fi vrut să o creadă pe cuvânt când povestea națiunii că toate partidele politice folosesc bani negri, cu precizarea că îi spală în campaniile electorale.

Pe bune? Ăsta da, breaking-news! Dar... fără nici un efect juridic este egal cu zero. „Dezvăluirea” febleței lui Băsescu poartă însă „aura” unei bârfe cu parfum de credibilitate, făcut puf-puf în fața presei ca să îi decredibilizeze și pe alții cu damful ei mafiot. Mai ales pe cei din Parlament, cărora le făcea ea gestul misterios, cel cu degetul la nas. E și-o vorbă care zice „să-ți fie rușine la nas și la obraz”. Te pomenești că o fi bună și atunci când critici la altul taman ce faci tu. Iat-o, așadar, pe Elena Udrea bătându-le și obrazul celor cărora până mai ieri le arăta doar nasul atunci când i-au votat arestarea preventivă. De supărare, le-a pus și o uriașă etichetă colectivă de ESCROCI. Cu cod de bare! Prețul ei îl plătim noi!

Dacă am face studiu de caz pe declarațiile Elenei Udrea, oricât de politicianiste și diversioniste le-am cataloga, ar însemna să tragem concluzia că partidele politice, „fără excepție” cum zice ea, sunt de fapt niște grupări de crimă organizată, care spală banii negri pentru ca mafioții care le populează să capete gulere albe în funcții publice și averi ilicite. Asta ar fi doar una dintre concluziile la care m-aș opri ca să mă întreb, dar și să vă întreb, cum de mai este liberă Elena Udrea după o asemenea declarație? Sau… cum de mai sunt liberi toți ceilalți lideri ai partidelor politice? Pur și simplu viața merge mai departe în România, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Elena Udrea nu are proprietatea termenilor folosiți când aruncă în aer scena politică vorbind despre „ipocrizie” când îi acuză, de fapt, la drumul mare, pe ceilalți lideri din România că sunt niște mafioți care spală bani negri? Sau știe perfect despre ce vorbește, asumându-și cu o naturalețe de interlop omenos propria activitate penală, cu „scuza” că n-a fost singura, ci doar cea care își recunoaște activitatea infracțională într-o clasă politică în care toți ceilalți sunt hoți... încă nedovediți.

Deși este autodenunț public ceea ce a făcut Elena Udrea, vorbind despre banii negri din campaniile electorale (adică și la PDL și PMP!), ea a plecat liberă acasă. Ați aflat dumneavoastră, și eu încă nu, că procurorii anticorupție și antimafie s-ar fi autosesizat pe loc după declarațiile Elenei Udrea? Sau ei or fi auzit la televizor doar bucățica în care îi face ipocriți pe ceilalți lideri politici? Restul declarației, adică partea în care îi face mafioți, escroci, hoți, n-au auzit-o procurorii? Nici cei acuzați? Știu, știu, veți spune că Elena Udrea nu are nicio credibilitate ca să facă morală la televizor întregii clase politice. Însă nu despre asta este vorba. Ci despre responsabilitate! Ea n-o fi având-o, poate că nici n-o fi avut-o vreodată. Dar ceilalți? Dar instituțiile abilitate ale statului de drept? Toți și toate tac când Elena Udrea vorbește națiunii, pe toate televiziunile, despre partidele politice din țara noastră ca despre niște grupări de crimă organizată? Și viața în România democratică și europeană merge înainte, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic?

Nota bene: Elena Udrea este încă parlamentar al României, fost președinte de partid, a avut înalte demnități publice în statul român al cărui președinte și-a dorit să ajungă. Ea nu a urlat din dubă ca Bercea Mondialu, în caz că unii i-ar găsi aceeași „scuză”! Ea a făcut o declarație deosebit de gravă, de parlamentar încă în funcție!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale