Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.07.2014 08:12

Indiferent de culoarea politică,


A A

Parlamentarii de Dâmbovița susțin la unison micșorarea CAS

❚ Legea privind reducerea CAS a fost votată în Parlamentul României, și de Putere, și de Opoziție însă președintele Traian Băsescu nu a promulgat legea, preferând tergiversarea aplicării acestei măsuri sub pretextul unor așa-zise consultări ❚ Senatorii și deputații de Dâmbovița susțin, aproape la unison, că reducerea CAS este o măsură bună, care vine în sprijinul angajatorilor, singurele păreri contradictorii fiind legate de momentul în care s-a decis punerea în aplicare a acesteia

 

ANA MARIA POPESCU


 

Măsura reducerii cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor la asigurările sociale CAS propusă de Guvernul Ponta este văzută cu ochi buni de parlamentarii de Dâmbovița, indiferent că sunt din barca puterii sau din cea a opoziției.

 

Asta în contextul în care legea privind reducerea CAS a fost votată în Parlamentul României și de Putere, și de Opoziție. Cu toate acestea președintele Traian Băsescu nu a promulgat încă legea, preferând tergiversarea aplicării acestei măsuri sub pretextul unor așa-zise consultări.

Senatorii și deputații de Dâmbovița susțin, aproape la unison, că reducerea CAS este o măsură bună, care vine în sprijinul angajatorilor, singurele păreri contradictorii fiind legate de momentul în care s-a decis punerea în aplicare a acesteia.

 

“O măsură salutară, pentru încurajarea creșterii locurilor de muncă”

Ionuț Săvoiu, deputat PSD de Dâmbovița

“Este o măsură salutară, cu efecte benefice pentru economie, pentru încurajarea creșterii locurilor de muncă, pentru încurajarea angajatorilor să folosească fluxul de numerar în scopurile creșterii afacerilor sau a angajării de forțe, de resurse suplimentare. Premierul a dovedit, prin luările de poziție pe care le-a avut, că știe bine lecția și și-a făcut bine temele înainte să propună o astfel de măsură Parlamentului. Efectele reducerii CAS se vor vedea în perioada următoare în vistieria Statului. Este o măsură pozitivă.”

 

“Este o măsură de dezvoltare luată de către Guvernul Ponta”

Leonardo Badea, senator PSD de Dâmbovița

“Micșorarea contribuțiilor la asigurări sociale cu 5% este un lucru pe care Guvernul Ponta și l-a asumat, este un lucru pe care Uniunea Social Liberală, la momentul la care a fost creată, și l-a asumat. Văd, din păcate, că în ultimele zile în loc să discutăm despre cât de importantă este această măsură pentru mediul de afaceri și ce trebuie să facem ca această măsură să aibă impactul scontat în ceea ce privește creșterea consumului, atât la nivelul firmelor, cât și la nivelul populației, discutăm de cu totul și cu totul alte lucruri și mă refer la tot felul de discuții sterile. Eu cred că ar trebui să discutăm dacă este sau nu bună această măsură. Noi spunem foarte clar că este o măsură bună, că este o măsură de dezvoltare luată de către Guvernul Ponta. Sigur, rezultatele nu vor veni imediat, dar în mod evident această măsură trebuie să fie luată. Noi ne-am asumat-o cu 1 octombrie”

 

“Dl Ponta trebuia să pună în practică această măsură de la 1 ianuarie 2014”

Iulian Vladu, deputat PDL de Dâmbovița

“Este o măsură foarte bună, dar domnul Victor Ponta a venit cu ea prea târziu, pentru că nu va mai crea efectele care erau normal să apară în urma acestei măsuri, întrucât de la începutul anului și până în prezent salariul minim pe economie a crescut de două ori, presiunea pe agentul economic este destul de mare și scăderea cu 5% a cotelor pe impozitul pe forța de muncă nu mai creează efectul normal.Trebuia să pună în practică această măsură de la 1 ianuarie 2014”

 

“Orice antreprenor fie va investi în dezvoltare, fie va folosi sursa financiară pentru o recompensă salarială”

Valentin Calcan, senator PSD de Dâmbovița

“Este o măsură foarte bună și mult așteptată în mediul de afaceri. Cu siguranță, în acest caz orice antreprenor fie va investi în dezvoltare, fie va folosi sursa financiară pentru o recompensă salarială. Oricare dintre cele două situații înseamnă stabilitate pentru angajat și perspectiva unui loc de muncă mult mai sigur.”

 

“Făcea parte din programul USL de guvernare”

Sorin Roșca Stănescu, senator PNL de Dâmbovița

“Este o măsură necesară. Trebuia luată demult. Făcea parte din programul USL de guvernare. A fost solicitată, în mod insistent, de către liberali. Pe această temă, liberalii au făcut și o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Dar reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS-ului nu se poate face fără ca, în prealabil, să se întreprindă o serie de măsuri în plan economic și fiscal care să-i garanteze sustenabilitatea. Nu putem pune în pericol nici pensiile și nici salariile bugetarilor. Nici nu-i putem împovăra pe oameni cu impozite mai multe și mai mari. Din nenorocire, Guvernul Ponta este incapabil să explice ce inginerie financiară aplică.”

 

“Diferența este între distrugere și construcție”

Radu Popa, deputat PSD de Dâmbovița și consilier personal al președintelui PSD, Victor Ponta

“Cea mai importantă solicitare făcută premierului Ponta de către mediul de afaceri a fost scăderea fiscalității și a impozitării forței de muncă. Reducerea CAS și toate dezbaterile care o acompaniază reflectă ciocnirea dintre două moduri de gândire. Unul care ne-a arătat că poate să taie salarii, să «înghețe» pensii, să închidă spitale, iar banii să-i scurgă în buzunarele baronilor portocalii, și altul, care ne arată că putem crește salariile, putem indexa pensiile, putem avea creștere economică fără să nenorocim o țară întreagă. Pe scurt, este diferența între distrugere și construcție, dintre măsuri pe termen scurt și o strategie articulată, dintre mimetism economic și macroeconomie bazată pe estimarea multiplicatorilor și reducerea decalajelor. Celor două tabere sunt ireconciliabil adverse, pentru că partiturile i-au încurcat mereu pe lăutari.”

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale