Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.09.2016 00:25

Președintele PSD Dâmbovița, nemulțumit de numărul mic de candidaturi înregistrate pentru alegerile din iarnă


A A

Parlamentari PSD care "fug" de… Parlament

Parlamentari PSD care
Adrian Țuțuianu, președinte CJD și PSD Dâmbovița

❚ Unii dintre actualii senatori și deputați PSD de Dâmbovița au ales să lase Parlamentul pentru a se ocupa de propriile afaceri

ANA MARIA POPESCU

 


 

Deși au avut liber la depunerea de candidaturi, social democrații dâmbovițeni nu prea au părut interesați să intre în lupta electorală pentru alegerile parlamentare din iarnă, lucru care l-a cam dezamăgit pe liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care susține că această lipsă de interes este cauzată de imaginea proastă pe care o au senatorii, deputații și, în general, Parlamentul României în rândul populației. Mai grav este că există și social democrați care au dețin funcții de senatori și deputați și care nu își mai doresc să meargă în Parlament încă un mandat. Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, aceștia au ales să lase Parlamentul pentru a se ocupa de propriile afaceri. Liderul PSD, Adrian Țuțuianu, a declarat că acestea sunt motivele pentru care parlamentarii Valentin Calcan, Stanciu Zisu și Ionuț Săvoiu nu au mai dorit să intre, din postura de candidați, în competiția electorală și au decis să-și dezvolte afacerile proprii și să lase pe alții să facă legi.

„Parlamentarii au ajuns să fie priviți ca niște paria ai societății”

„Dacă la o Organizație cu 30.000 de membrii ai doar 10 candidați locali, asta ne arată că nu există apetență pentru aceste posturi. Vă spun și de ce. Din cauza faptului că Parlamentul este privit foarte prost de majoritatea populației, dacă întemeiat sau neîntemeiat este mai puțin important, și că este o instituție care nu se bucură de încredere. În al doilea rând, pentru că parlamentarii au ajuns să fie priviți ca niște paria ai societății, este rezultatul îndelungii politici promovate și de Traian Băsescu, dar și de o parte a presei, de a murdări tot timpul o instituție fundamentală a democrației. Sunt și cauze care țin de parlamentari, dar a existat și o acțiune deliberată de punere între paranteze a Parlamentului. În al treilea rând, pentru că sunt foarte multe situații de incompatibilitate, conflict de interese, în care poți să fi introdus în calitate de parlamentar și, în al patrulea rând, pentru că riscul de a-ți pierde controlul propriilor activități, afaceri, este maxim. Toți parlamentarii pe care îi cunosc eu și care au avut afaceri, dacă nu au avut o echipă foarte solidă și, de regulă, pe cineva din familie care să gestioneze aceste afaceri, și le-au distrus. De ce nu au mai candidat unii dintre parlamentarii actuali? Domnul Calcan mi-a spus că are trei mandate de parlamentar, s-a lămurit și ce poate face și ce nu poate face și se va ocupa foarte serios de activitățile turistice și îl interesează foarte mult zona Moroieni-Padina-Peștera, unde are o afacere turistică și intenționează să o dezvolte în continuare la un nivel foarte bun. Zisu Stanciu, la fel, afaceri. Al treilea este Ionuț Săvoiu, mi-a spus că nu a fost niciodată mai jos cu veniturile ca în această perioadă cât a fost parlamentar, a văzut că sunt oportunități de afaceri foarte bune pe zona de cadastru și publicitate imobiliară, se pricepe la acest domeniu, sunt oportunități pe fonduri europene, proiecte europene pe care le poate pregăti și urmări și a decis să își dedice timpul activităților profesionale”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

„Nu voi fi o mașină de vot, voi fi un parlamentar activ”

Și pentru că în afara unui cabinet de avocatură, a cărui activitate este suspendată încă din 2012, atunci când a devenit președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, nu are alte afaceri și deci nici nu prea are nimic de pierdut, Adrian Țuțuianu a decis să candideze la alegerile din iarnă pentru un post de senator în Parlamentul României. Acesta susține că, după ce a fost patru ani președintele Consiliului Județean, a identificat cele mai importante probleme ale județului, iar acum vrea să meargă în forul legislativ al țării pentru a se lupta pentru rezolvarea necazurilor din Dâmbovița.

„De ce candidez eu? Diferența dintre mine și ceilalți este că eu nu am o afacere, în afară de un cabinet de avocatură care a fost suspendat în anul 2012. În al doilea rând, eu sunt mai angrenat în politică și fac politică și cu dedicație și, zic eu, cu suficient de multă pricepere. În al treilea rând, pentru că sunt suficient de ambițios ca să-mi propun, din poziția de parlamentar, să aduc un plus pentru județul Dâmbovița, pentru că nu voi fi o mașină de vot, voi fi un parlamentar activ, voi fi un parlamentar implicat și vă asigur că voi urmări câteva proiecte fundamentale pentru județ din poziția de parlamentar și, sper eu, nu chiar un parlamentar de rând. Mă interesează drumurile pe patru benzi, știți că asta este durerea județului Dâmbovița, Bâldana-Târgoviște, Bâldana-Titu-Găești. Mă interesează să facem Complexul Sportiv, mă interesează să promovez un Program Național pentru dezvoltarea stațiunilor turistice existente și înființarea de stațiuni turistice noi, vreau să promovez un Program Național de susținere a industriei de apărare și vreau să mă preocup foarte serios de proiectele care țin de regularizarea râurilor și rezolvarea problemelor create de inundații, cum ar fi proiectul de la Titu-Odobești, acolo unde este o zonă cu inundații masive. Dinainte de 1990 tot încearcă să rezolve cineva problema și nu s-a reușit până astăzi. Deci nu mă duc în Parlament spectator, știu bine ce am de făcut”, a subliniat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale