Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.01.2020 00:21

VOX POPULI ■ În Dâmbovița,


A A

Păreri împărțite privind eliminarea pensiilor speciale

Păreri împărțite privind eliminarea pensiilor speciale

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Ieri, Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi și 21 de abțineri, eliminarea pensiilor speciale pentru anumite categorii profesionale. Reporterii Jurnal de Dâmbovița au mers ieri printre oameni pentru a-i întreba cum comentează această situație. ●Mi se pare o măsură foarte bună. Trebuie să fie egalitate între cetățeni. Magistrații și parlamentarii au oricum pensii mari. Să ne lase! ●Cred că trebuia de mult să se ia această decizie. Acum, după șapte ani, după ce le-ai dat pensiile speciale, e cam greu să le mai iei acest drept. ●Eu cred că nu ar mai trebui să beneficieze nimeni de pensie specială. Ce este aia pensie specială? Nu ai avut salariu mare ca magistrat și parlamentar, acum vrei și pensie specială? Nici polițiștilor nu văd de ce să le dai pensie specială. Cazul Caracal e un exemplu recent și foarte bun în cazul lor. Aviatorii de ce să aibă pensie specială? Băi, frate, să termine cu măgăriile astea și să fim o țară corectă. Pensiile speciale nu fac decât să îngroape țara și să îndepărteze tinerii din țară. ●Este doar o modalitate a celor de dreapta să mai facă rost de niște bani pentru guvernul lor eșuat. Să taie pensiile speciale la parlamentari, iar Ludovic Orban și Oros să taie și ei indemnizația de vechime a parlamentarilor. ●Bun, taie pensiile speciale și după ce urmează? Să fim lăsați toți bugetarii pe drumuri. Eu sunt încă bugetar și iau și pensie, dar are grijă Orban să mă dea afară și de la muncă. Dacă eu mai pot, de ce să mă trimiți tu acasă Sunt categorii de oameni care beneficiază pe nedrept de aceste pensii speciale, dar cred că ar trebui doar micșorate, nu eliminate, domnule Orban. ●S-a împuțit capul peștelui, gata, acum lucrurile revin la normal de când nu mai avem la guvernare partidul pensiilor speciale și al bugetarilor. Să se facă dreptate odată și să dezvoltăm țara asta. ●Ar fi o decizie bună să retragă pensiile speciale pentru categoriile cu pensie foarte mare. Sunt unii care, datorită acestor pensii… ajung să câștige aproape cât președintele țării. Nu este normal așa ceva și trebuie luate măsuri serioase. ●Ai învățat un om cu un trai, nu-l mai dezveți. Sunt într-adevăr categoriile acelea de pensionari, procurori, judecători, magistrați, grefieri și așa mai departe, nu au muncit atât de mult ca să aibă pensii speciale și unii dintre ei au venituri de peste 200 de mii de lei pe lună. Doar lor eu le-aș lua pensiile speciale. ●Eu beneficiez de pensie specială pentru că am lucrat în poliție ofițer. Cu toate acestea, nu-i corect pentru multe categorii să li se ia acest drept. Au muncit pentru ea, o merită. Sportivii au reprezentant țara cu succes la competițiile sportive. Actorii au stat cu zilele la repetiții ca să venim noi la sfârșit de săptămână să ne recreem, iar alții își sacrificau zile și nopți de stat cu familia. La fel și sportivii. Nu e normal să li se ia acest drept de pensie specială.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente
Dâmbovițenii, îngrijorați de creșterea prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale