Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.09.2022 00:19

La Târgoviște,


A A

Parcul Chindia și Grădina Zoologică, în transformare totală

Parcul Chindia și Grădina Zoologică, în transformare totală

*„Vom moderniza și Parcul Chindia, plus lacul, care va fi introdus în acest proiect de reabilitare, fără zona de ruine, deci numai parcul va fi reabilitat. Proiectul respectiv vizează generarea a 90% de spațiu verde, deci numai 10% vor fi investiții de construcții”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan

 

Parcul Chindia și Grădina Zoologică vor fi integral reabilitate în perioada următoare. Primarul de la Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a declarat recent că a fost finalizată licitația pentru reabilitarea Parcului Chindia. În proiectul de anvergură implementat de actuala administrație publică locală este cuprinsă și Grădina Zoologică, la care se vor face modificări conforme zilelor noastre. Grădina Zoo de la Târgoviște este una dintre cele mai vechi din țară și reprezintă un important punct de atracție pentru vizitatori, dar și pentru localnici. Astfel, aceasta necesită câteva modificări importante.

Totodată, primarul Daniel Cristian Stan a mai anunțat că și Parcul Chindia va fi supus unui proiect care va schimba din temelii zona respectivă. Aceasta va avea 90% spații verzi. Nu în ultimul rând, primarul a mai transmis că în noul proiect este prevăzut amenajarea unei punți pietonale pentru traversarea lacului din Parcul Chindia, ceea ar putea fi un adevărat succes.

„Am finalizat licitația pentru proiectare la Parcul Chindia. Va fi o investiție foarte importantă acolo. Sper să reușim și la Grădina Zoo să schimbăm lucrurile puțin, pentru că acest proiect vizează și Grădina Zoologică. Vrem să facem niște compartimentări acolo pentru secolul la care ne aflăm în acest moment, eventual din sticla aceea specială și așa mai departe. Trebuie să facem unele îmbunătățiri și aici, avem una dintre cele mai vechi grădini zoologice din România, aici în Târgoviște, asta nu înseamnă că trebuie să rămână așa, vorbind din punct de vedere al infrastructurii. Nu este foarte mare, dar este în continuare un punct de atracție și vrem să o facem să arate și mai bine pentru cei din Târgoviște și pentru cei care vin să viziteze municipiul Târgoviște. De asemenea, vom moderniza și Parcul Chindia, plus lacul, care va fi introdus în acest proiect de reabilitare, fără zona de ruine, deci numai parcul va fi reabilitat. Proiectul respectiv vizează generarea a 90% de spațiu verde, deci numai 10% vor fi investiții de construcții, facilități, cum ar fi: toalete, alei, iluminat public, camere de luat vederi, vom face și o punte pietonală de traversare a lacului, plus un sistem de alimentare cu apă”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valorile în care credem
Bază sportivă modernă la Hulubești
Pasajul rutier de la Pavcom, aproape de finalizare
Nu va exista plafon la consumul de gaze în această iarnă!
Amplu proces de reabilitare la Grădinița „Prichindel”
O amintire cu Regina Marii Britanii
S-a stins din viață Nicolae Catrina, primarul comunei Potlogi
Sute de polițiști, sute de amenzi în Dâmbovița
Criza energetică și răspunsul european
Târgoviștea, în prefacere urbană


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Valorile în care credem

Desigur, a discuta despre valori pare ceva banal, într-o lume în care sursele de informare ne invadează parcă prea mult viața. De multe ori, cuvintele seci ocupă spațiu public, iar fără să ne dăm seama preluăm automat expresii pompoase, fără a le trece suficient prin filtrul gândirii personale.

Teoretic, într-o lume utopică, avem anumite valori care ne veghează existența. Astfel, putem să... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale