Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.10.2019 00:25

Ieri, la Primăria Târgoviște, s-a semnat contractul pentru un obiectiv de investiții important


A A

Parc nou, cu fonduri UE, la UM Gară

Parc nou, cu fonduri UE, la UM Gară

VIOLETA STANCIU

 


 

Ieri, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Târgoviște, a avut loc semnarea contractului pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară”! La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Alexandru Oprea, primarul municipiului Târgoviște - Cristian Daniel Stan, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia - Liviu Mușat, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, precum și șefii direcțiilor de specialitate din cadrul primăriei. Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 6.018.613,26 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 920.493,80 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului – 141.614,43 lei. Durata de realizare a obiectivului de investiții este de 23 de luni, iar durata de execuție este de 12 luni. Investiția presupune reconversia funcțională a unui teren abandonat și neutilizat, în suprafață de 16.481mp, urmând ca pe acesta să se amenajeze atât spații verzi și facilități pentru recreere, cât și realizarea unui centru multifuncțional (bibliotecă și spațiu pentru spectacole) și zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic, loc de joacă și fitness. În parc vor fi cișmele cu apă, mobilier urban modern, rasteluri pentru biciclete și o stație de biciclete. Pe lângă acestea, se va amenaja și un traseu pentru biciclete tip mountainbike, cu suprafață din pământ și iarbă. Obiectivul va fi dotat cu sistem de supraveghere video. Până în acest moment, pentru obiectivul amintit, s-au obținut toate avizele și acordurile și s-a eliberat autorizația de construire.

„Este un proiect care marchează practic construcția unei zone verzi vaste în municipiul Târgoviște”

„La nivelul administrației publice locale târgovi ștene, iată că astăzi (n.n. ieri) marcăm semnarea unui nou contract de finanțare pe fonduri europene. Este vorba de amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară. Este vorba de un prim proiect pe care administrația locală târgovișteană îl accesează pe prioritatea de investiții 4.2. Terenul pe care se realizează această investiție a fost transmis Primăriei Târgoviște de către CJD. Este un proiect care marchează practic construcția unei zone verzi vaste în municipiul Târgoviște, o zonă verde în cadrul unui spațiu care se dezvoltă. La acest moment în zona respectivă se construiește și mall-ul, urmând și drumul pe care îl face CJD. De asemenea, acolo s-a finalizat sistemul de canalizare, urmând a se mai face câteva investiții importante, locuințe ANL...”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Daniel Stan.

„Mai avem contracte trimise de Primăria Târgoviște”

„Normal că semnarea unui contract de finanțare este un motiv de bucurie și de speranță că prin realizarea și a acestui proiect calitatea vieții în comunitățile din regiunea noastră, în cazul acesta din comunitatea târgovișteană, va fi îmbunătățită... Dat fiind faptul că proiectul se înscrie în lista de proiecte pentru Axa 4 sunt convins că el va fi finalizat în timpul stabilit prin contractul de finanțare și cu indicatorii pe care i-ați propus. Evident că Axa 4 are și alte contracte importante pe care comunitatea târgovișteană și chiar dâmbovițeană le așteaptă cu nerăbdare. Este vorba de proiectele de pe Domeniul 4.1 de intervenție, proiecte care însumează peste 130 de milioane de lei și pe care facem tot ce ne stă în putință să le finalizăm, să le trimitem spre contractare cât mai repede către Autoritatea de Management. Nu este deloc de neglijat și faptul că mai avem contracte trimise de la Primăria Târgoviște încă din primul trimestru al anului, respectiv lunile februarie și martie. Este vorba de două contracte pentru eficientizarea energetică a locuințelor, a clădirilor rezidențiale, două proiecte care însumează vreo 20 de milioane de lei și un proiect pentru iluminatul public, tot așa de peste 20 de milioane de lei. Iată, vorbim de trei contracte care depășesc 40 milioane de lei și sperăm ca acestea să iasă din Autoritatea de Management și să putem să trecem la treabă, cu semnarea de contract și bineînțeles cu implementarea lor(...)”, a precizat Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

„Un pas important pentru ca zona respectivă să înnobileze orașul”

În cadrul acestei festivități, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a felicitat conducerea primăriei pentru reușita semnării acestui contract de finanțare, manifestându-și bucuria pentru faptul că pe terenul pus la dispoziție de CJD, târgoviștenii se vor bucura de o oază de verdeață, într-o zonă care ani la rând a fost inaccesibilă: „Mă bucur că este o idee pe care inițial Consiliul Județean a avut-o, aceea de a extinde zona de la Unitatea Militară de la Gară, prinde contur. Semnarea contractului de astăzi reprezintă un pas important pentru ca zona respectivă să înnobileze orașul. Consiliul Județean Dâmbovița lucrează în zonă și sperăm ca, până la data de 1 noiembrie, să avem asfalt la drumul care va face legătura dintre Gara Târgoviște și linia de centură. Am terminat procedura de achiziție publică pentru ceea ce înseamnă iluminatul public, iar tot pe zona de drum, am predat amplasamentul pentru ceea ce înseamnă locuințele ANL, în vecinătate cu acest parc și, de asemenea, am finalizat investițiile pentru ceea ce înseamnă sistemul de alimentare cu apă și sistemul de canalizare pe zona respectivă. Eu sper ca anul viitor, constructorii de la mall, așa cum au promis, undeva în luna mai, investiția să fie gata. Există disponibilitate, există bună-credință și felicit Primăria municipiului Târgoviște pentru modul în care reușește să implementeze și promoveze și vă asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru ca Târgoviștea și județul Dâmbovița să fie așa cum ne-am propus. Este un pas înainte pentru ceea ce avem de implementat”, a punctat Alexandru Oprea, președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale