Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.01.2022 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Pandemie sau endemie: aceasta este întrebarea (I)

Pandemie sau endemie: aceasta este întrebarea (I)

Anul 2022 a început și ne imaginăm deja cum va arăta cel de-al treilea an de criză pandemică. Puțini mai cred în faptul că vom scapa în câteva luni de virusul Corona și atunci încercăm să abordăm situația dintr-o altă perspectivă. Numeroși virologi estimează de la apariția Omicron că virusul va deveni endemic. Asta înseamnă că va trebui să trăim cu el.

Dar ce este nou? O boală care își face apariția regulat într-o regiune anume este calificată drept endemică. În cazul endemiei numărul îmbolnăvirilor rămâne relativ constant de-a lungul timpului. Deja în mai 2020 Organizația Mondială a Sănătății a estimat că coronavirusul va deveni un virus endemic. Variantele Delta și Omicron au arătat de atunci cât de adaptabil este virusul, asemănător cu gripa. Aceasta înseamnă că trebuie să învățăm să trăim cu el. El nu va mai dispărea.

Chiar putem trece ușor peste debrănduirea Corona și să acționăm normal când suntem confruntați cu acest virus? Vă imaginați un scenariu în care să mergi la birou fiind infectat cu Corona ? Dar atunci, veți zice, de ce să ne mai testăm, dacă oricum nu contează….

În plus mai apare și dimensiune vaccinului și a vaccinării. Ce rol are vaccinul? S-a demonstrat clar că vaccinul ajută, minimalizează impactul virusului asupra corpului omenesc. Știința își va zice cuvântul în evoluția vaccinului, a numărului de doze necesare, a frecvenței și a eficienței.

(va urma)

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crima de depopulare a României de români...
România în calea crivățului siberian
„Profesorul de fericire”
Fără „Unire-n cuget și-n simțiri”, România este pierdută
Facturiada
Criza și liderii adevărați (II)
Criza și liderii adevărați (I)
Tragică lecția kazahă...
Tragică lecția kazahă...
Eminescu. Și punctum


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale