Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.05.2016 00:19

Editorial


A A

PANAMALE, PANAMALE…

PANAMALE, PANAMALE…

GEORGE COANDĂ


În urmă cu un secol și mai bine, dacă voiai să acuzi pe cineva de afaceri oneroase, spoliatoare a banului public, îl puneai la zid pentru că s-a pretat la „panamale”. De fapt, acuza asta, ca inventivă moralizatoare și justițiară, se face auzită și astăzi, pentru că a căpătat caracter de generalizare. Istoria ei s-a născut pe vremea când, între oceanele Atlantic și Pacific, mai întâi francezii, apoi yankeii, au săpat marele canal navigabil din istmul Panama, canal prin care, de altminteri, s-au scurs miliarde de franci, apoi de dolari furați, „bani negri” cum spunem noi astăzi, păgubiți fiind contribuabilii de sub Turnul Eiffel și de sub drapelul învărgat și cu stele, în fond Franța și Statele Unite ale Americii.

De atunci și până-n zilele noastre, sintagma „afacerea Panama” este pattern-ul simbolic al afacerismului de junglă. Și iată că „afacerea Panama” de odinioară n-a murit, este resuscitată peste timp de afacerea „Panama papers”, țara celebrului canal interoceanic fiind un căutat offshore de către briganzii îmbogățiți prin uriașe fraude fiscale pe umerii încovoiați de nevoi ai statelor și amărăștenilor lumii. Și, datorită unei neașteptate „desecretizări”, s-a dat și de urma unor baroni ai mafiei românești postrevoluționare, a unor „îmbogățiți de revoluție”, astfel că, din această pricină, românii nu mai vor să audă de tevatura aia sângeroasă din decembrie ’89, considerând, și nu sunt departe de adevăr, că tot răul de-acolo li s-a tras de nu le mai tihnește traiul cel de toate zilele, rămânând și fără țară. Însă, de 26 de ani, România este cu furie asasinată de năucitoare „panamale” cărora nici cu „ordinul procuraturii” nimeni nu le mai dă de cap și care au un fățiș caracter genocidar. Iată câteva „panamale” mioritice: marea privatizare = genocid; distrugerea premeditată a economiei naționale = genocid; scandalul afacerii HexiPharma = genocid; „clasa politică” = genocid; armata țării aproape toată... lăsată la vatră = genocid; alungarea tinerilor, mai ales, spre zări ale planetei = genocid. România este un mare laborator al unor experimente genocidare. Cine nu vede acest ADEVăR se minte pe sine.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale