Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.05.2020 09:41

Editorial


A A

Până și Universul se reciclează

George Coandă


Deunăzi, aflat eu în autoizolare, am urmărit pe un canal de știință un documentar despre istoria Universului. Fascinant! Și niște celebrități într-ale astrofizicii, depănând pe înțelesul tuturor această istorie, au deconspirat eterna luptă dintre „materia întunecată” și „energia întunecată” care duce la „reciclarea Universului”. Fantastic, nu?

 

Și, deodată, mi-a trecut prin minte o spusă a unui regretat geniu al astrofizicii, Carl Sagan, cum că noi, oamenii, suntem născuți din pulbere de stele. Ca atare, copii ai Cosmosului, suntem supuși aceleiași bătălii di dintre cele două întunecimi, al cărei final este reciclarea în Lumină.

 

Și românii, deci, în câteva cicluri istorice, s-au reciclat întru devenirea lor ca națiune și țară. Nereciclată a rămas, iar în zilele noastre o vedem și o trăim pe propria piele, clasa politică. Eternă și fascinantă în apucăturile ei năuce. Uite că nici coronavirusul nu i-a băgat mințile-n cap. Cred că doar o „gaură neagră” îi mai poate veni de hac...Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Brandul de media sau chiar mai mult?
Ni se mută pădurile din țară
Privire, la distanță, din balcon
8 săptămâni fără piața Schuman… m-am întors!
Distanțarea socială
Trianonul uitat
Din ordonanță-n ordonanță...
Plan Marshall sau Pasăre Phoenix pentru UE?
Nu știe dreapta ce face... dreapta
Atenție, vine valul!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale