Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.03.2023 00:16

Conducerea Direcției Silvice Dmbovița, despre suprafețele aflate n administrare


A A

Pdurile din Dmbovița, 45,55% n proprietatea public a statului

Pdurile din Dmbovița, 45,55% n proprietatea public a statului

Direcția Silvic Dâmbovița administreaz în prezent o suprafaț de 53.464 de hectare, fond forestier proprietate de stat. Ieri, conducerea Direcției Silvice Dâmbovița a organizat prima conferinț de pres din acest an. Directorul instituției, Petre Marin, a oferit detalii concrete de despre suprafețele pe care Direcția Silvic le are în administrare, atât despre cele din fondul forestier de stat, cât și despre fondurile forestiere private, pentru care asigur servicii silvice.

„În acest moment, sub administrarea noastr este o suprafaț de 53.464 de hectare, vorbind doar de fond forestier de stat.  Mai trebuie precizat faptul c suprafața nu rmâne fix, mai sunt retrocedri, anumite suprafețe intr sub administrarea Direcției Silvice cu contracte de administrare sau chiar cu servicii de paz. (...) Pdurile proprietate public a statului ocup la aceast dat un procent de 45, 55% din pdurile situate în județul Dâmbovița. În afara pdurilor proprietate de stat, Direcția Silvic asigur servicii silvice și de administrare pentru o suprafaț de 17.382 fond forestier privat. Din totalul suprafeței județului Dâmbovița de 117.376 hectare fond forestier de stat administrat de Regia Național a Pdurilor prin Direcția Silvic Dâmbovița, reprezint 45,5%, respectiv 53.464 de hectare. Aici avem și compoziția pdurilor: rșinoase 10%, fag 20%, cvercinee 39%, diverse tari 24% și diverse moi 7%. Pe zone geografice: câmpie – 57,6%, deal – 31,3%, munte – 10,9%” , a declarat Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

Conducerea Direcției Silvice a anunțat c în județul Dâmbovița vor debuta acțiunile de împdurire la sfârșitul acestei luni, iar în prima zi vor fi chemate s participe și autoritțile locale și județene.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Licitația pentru Drumul Expres București - Trgoviște, preconizat pentru anul viitor
AUR Dmbovița a ajuns la 30 de organizații și 1500 de membri
„Trebuie s existe o competiție ntre stnga și dreapta”
"Susținem construirea unei Sli Polivalente la Trgoviște"
Trgoviștea, din nou pe harta productorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medical n județul Dmbovița
Se strng semnturi pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului Romniei n Republica Chile
AUR Dmbovița, condus de fostul șef al IPJ Dmbovița, Danil ZepișPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale