Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2014 08:19

Pamflet


A A

Păcăleli și păcăliți

Păcăleli și păcăliți

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

De n-ar fi bunul obicei al românilor să facă haz de necaz, nici nu-mi pot imagina cum s-ar trata de boala păcălelii transmise din generație în generație și câți i-ar supraviețui. Până la urmă, de-o fi să mori de râs că te-a păcălit bine cineva, o să fii un mort cu zâmbetul pe buze.

 

Și, foarte important, să nu te duci pe lumea ailaltă purtându-le pică celor care te-au păcălit. Suportă paguba și-ți va fi bine. Că lor, celor dedați păcălelilor, le e încă și mai bine, aici, și nu pe lumea cealaltă, este o chestiune pe care n-o vor pricepe cei neduși la biserică. Se pare că nu-s puțini aceia și mai toți sunt foarte ocupați, până peste cap, cu proiectele lor politice de mare păcăleală națională.


 

Am văzut cu toții că, între timp, își strâng comori aici, pe pământ, din afacerile lor într-ale păcălirii neamului, în timp ce păcăliții au motive să se bucure la gândul că-și vor strânge comori în ceruri dacă vor suporta pagubele cu zâmbetul pe buze. Ba chiar și mulțumindu-le celor care într-una îi păcălesc și nu se mai opresc. Aici stă toată cheia succesului pentru păcăliți și a recompensei divine care îi așteaptă după ce vor pleca din această lume a păcălelilor.

 

Creativi și foarte credincioși misiunii lor de mântuire a neamului, prin marea operă de păcăleală națională, cei mai mulți dintre politicieni au fost printre primii înscriși în acest proiect grandios. Pentru a fi cât mai eficienți, nu s-au mulțumit să-i dedice doar o zi din an, cum ar fi asta de 1 aprilie, ci au pornit o campanie a păcălelii full-time.

 

Adică 365 de zile din 365, 24 de ore din 24 și tot așa de 25 de ani încoace, luând și democrația gaj după ce făcură praf și pulbere comorile strânse în vremea dictaturii. Păi ziceți și dumneavoastră dacă asta nu a fost cea mai mare păcăleală de până acum.

 

Nu vreau să mă credeți pe cuvânt și tocmai de-aia vă provoc să faceți un bilanț azi, de exemplu, și să constatați cât de bine îi merge poporului: economia duduie, agricultura e înfloritoare, locuri de muncă sunt pe toate drumurile, puterea de cumpărare a crescut vertiginos, de atâta prosperitate se înghesuie la graniță milioane de români ca să se întoarcă la familiile lor, învățământul nu mai e fabrică de diplome pentru milioane de semianalfabeți, în spitale nu se mai moare cu zile, profesioniștii români nu mai fug în occident pentru un loc de muncă, justiția nu se mai face prin telepatie politică, evazioniștii nu mai sunt ținuți în brațe de organele statului, cultura nu mai e batjocura politicienilor, sportul nu mai e clocitoare de corupți, mafiile de toate felurile au fost stârpite, ciocoismul a fost alungat din palatele puterii, nepotismul și cârdășiile transpartinice au rămas de tristă amintire, presa și-a câștigat independența în războiul cu interlopii protejați politic…

 

Și tot așa, într-o mare veselie și făcând haz de necaz, mieii zburdă pe câmpii, hai să ne-amuzăm, copii. Dar să nu uitați, când faceți bilanțul ăsta, că azi e 1 aprilie!

 

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale