Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.01.2017 00:10

Ciprian Prisăcaru avertizează asupra situației alarmante de la baschet


A A

"Ori plătim, ori ne oprim!"


Documentul federal, care distruge liniștea și perspectivele echipei de baschet CSM Târgoviște

❚ Biroul Federal din cadrul FR Baschet a luat luni o serie de decizii extrem de dure la adresa echipei CSM Târgoviște, care se expune unor riscuri foarte mari ❚ „Voi face tot ce pot să rezolv situația, pentru că baschetul are tradiție la Târgoviște și e păcat să dispară. Iar dacă fișa postului prevede, voi sesiza inclusiv organele de control pe acest subiect”, a vorbit apăsat președintele Clubului Sportiv Municipal ❚ „Federația nu a luat nicio măsură vreme de trei ani, iar acum, când au venit alți oameni la conducerea echipei și a clubului, ne-a taxat dur. Chiar și în ultimul ceas, așteptăm ca cei în măsură să ia deciziile care se impun, pentru a rezolva într-un fel această problemă”, a comentat și antrenorul Cătălin Tănase

COSTIN MIHAI

 


 

„Acum e clar. Ori plătim, ori ne oprim!”. Este concluzia pe care a tras-o Ciprian Prisăcaru, președintele Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, după ce a parcurs ultimele decizii ale Biroului Federal. Care sună alarmant!. „Începând cu data de 16.01.2017, Federația Română de Baschet va bloca transferurile interne și internaționale ale clubului CSM Târgoviște. Prezenta sancțiune a Biroului Federal poate fi ridicată după cum urmează. Transferurile jucătoarelor românce din campionatele interne pot fi deblocate după achitarea amenzii de 10.000 franci elvețieni către FIBA. Transferurile internaționale pot fi deblocate după îndeplinirea cumulativă a următoarelor criterii: achitarea unui cuantum de minim 50% din sumele stabilite prin deciziile BAT și prezentarea unui angajament de plată convenit cu reclamanții din cele două decizii BAT enunțate mai sus. Cererile de transfer ale jucătoarelor românce, înregistrate la FRB până la data prezentei, vor fi operate după achitarea amenzii de 10.000 franci elvețieni. În cazul în care până la data limită de înscriere în sezonul competițional 2017-2018, CSM Târgoviște nu va face dovada îndeplinirii cumulative a condițiilor prevăzute, FRB nu va înscrie echipa în ediția următoare de campionat. Nerespectarea de către CSM Târgoviște a angajamentelor de plată convenite cu reclamanții poate conduce la impunerea de noi sancțiuni din partea FRB, până la stingerea datoriilor față de reclamanți. Prezenta decizie nu se referă la sancțiunile impuse de FIBA față de clubul CSM Târgoviște, care vor continua până la ridicarea acestora de către Federația Internațională de Baschet”.

Așteptăm reacția executivului Primăriei Târgoviște

„Voi face tot ce pot să rezolv situația, pentru că baschetul are tradiție la Târgoviște și e păcat să dispară. Iar dacă fișa postului prevede, voi sesiza inclusiv organele de control pe acest subiect. Noi vrem să facem treabă și puțini au înțeles cu adevărat problemele noastre. Din păcate, sancțiunile primite sunt dure, ne-am închis toate porțile. Va trebuie discutat și cu executivul Primăriei Târgoviște, care eu știu că vrea să fie performanță la Clubul Sportiv Municipal”, am extras câteva din declarațiile transmise de Prisăcaru în ultimele zile, inclusiv la ultima emisiune Sport Show, de la Columna TV. Tot acolo a comentat pe subiect și antrenorul echipei de baschet a clubului, Cătălin Tănase. „Federația nu a luat nicio măsură vreme de trei ani, iar acum, când au venit alți oameni la conducerea echipei și a clubului, ne-a taxat dur. Chiar și în ultimul ceas, așteptăm ca cei în măsură să ia deciziile care se impun, pentru a rezolva într-un fel această problemă. E foarte greu să ne putem lupta cu celelalte echipe, care au libertate la transferuri, iar noi un blocaj total. Mai grav este că dacă nu se găsește o soluționare, echipa nu va mai avea drept de participare în următoarea ediție de campionat”.

Să ne lămurească cei care au semnat documentele!

Datoriile totale ale CSM Târgoviște pe subiectul Dikeoulakos – Matic reprezintă în acest moment 137.000 de euro și 10.000 de franci elvețieni. Dacă ar fi achitată ultima parte, atunci federația va debloca transferul jucătoarelor românce din campionatul intern. Și e cea mai mică dintre amenzi, pericolul provine din datoria veche. Până acum, s-a plătit doar o singură tranșă din suma stabilită, de 10.000 de euro, însă și aici este neclar cine a făcut-o. La fel de grav este că în arhiva clubului nu apar documente care să ateste că există datorii către foștii colaboratori George Dikeoulakos și Ivanka Matic. Ciprian Prisăcaru a moștenit o situație infernală, însă ar trebui chemați la audieri cei care au reprezentat fosta conducere și care și-au pus semnătura pe documentele din perioada vizată.

P.S. Președintele FR Baschet este Horia Păun, născut la Târgoviște. După instalarea lui Ciprian Prisăcaru ca președinte la CSM, au dispărut de aici sora și finul lui Păun, Andra Adiohos și Marius Dobă. Sunt simple precizări, din care se pot trage anumite concluzii.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale