Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.06.2017 00:19

Editorial


A A

Orgolii Păguboase

Orgolii Păguboase

GEORGE COANDĂ


Chiar că îmi pare rău, astăzi când scriu acest editorial, pentru votul pe care l-am depus în urnă la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Să fiu explicit, sunt, ca filosofie, un om de stânga, cu propensiune social democrată, dar când văd, ca toți românii de altminteri, ce se întâmplă în PSD, mă întreb dacă leadeship-ul acestuia nu cumva este lovit de un vânt de destabilizare – observați, mă exprim eufemistic pentru a menaja iritabilele spirite din partid -, intrând într-un vârtej care-l poate trage la fund pândindu-i intrarea în anonimat. Oricât s-ar da după cireș, Liviu Dragnea ar trebui să ia seama că orgoliile, mai ales cele exacerbate, sunt păguboase și pentru sine, și pentru partid, și pentru națiune. Și cum spune, pe bună dreptate, românul din moși strămoși: nu iese fum fără foc. Și cum în aceste zile, și prietenii, și dușmanii PSD percep că o luptă intestină se dă în partid, ar fi de bun simț ca liderii săi, în frunte cu Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu să nu mai învârtească vorbele-n gură, învăluite într-o perdea de fum, și să ne împărtășească sincer ce au în gușă, venindu-le din căpușă, și să operaționalizeze, fără bâlbâieli penibile care-i enervează pe români, programul de guvernare. Cum, în perspectivă, Liviu Dragnea n-are nicio șansă să se instaleze la Palatul Victoria pe post de premier, nu văd de ce i-ar face zile fripte lui Sorin Grindeanu. Deocamdată, bănățeanul, cu încăpățânarea specifică fiilor meleagului dintre Oltenia, Dunăre și Transilvania, își vede de treabă, guvernul, chiar dacă mai dă și unele rateuri, încă este pe șină, nu deraiază. C-o fi de rejectat un ministru – doi, fie trei, este în refula funcționabilității oricărui guvern. Dar să-l admonestăm și pe Grindeanu. Lasă dom’le încăpățânarea. Mai consultă- te și cu șefii coaliției! Oare ce-l nemulțumește pe Liviu Dragnea însă de-adevăratelea? Se crede trădat de guvern? N-aș crede. Țara are creștere economică. De cinci la sută. O garantează chiar faimoasa Eurostat. E ceva de discutat pe această temă. O las pe altă dată. Există o certă stabilitate în lăuntrul țării. Și pe asta o s-o discutăm cândva. Ei, da ar fi ceva de comentat pe marginea legii salarizării unitare. Să vedem ce se va întâmpla. Bun, e ceva. Însă, revin, mi se pare că în PSD orgoliile au dat în clocot. Atenție! S-ar putea să-l coste!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale