Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.02.2019 00:17

Vicepreședintele PRO România, Ioana Petrescu, a aruncat, de la Târgoviște, un scenariu-bombă pe piață:


A A

"Ordonanța 114 ne va duce către recesiune"


VIOLETA STANCIU


Vicepreședintele PRO România, Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Ponta, a efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv vineri, 8 februarie 2019, o vizită de lucru la Târgoviște, la sediul Organizației PRO România Dâmbovița, unde s-a întâlnit cu membrii și simpatizanții acestei formațiuni politice, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ! Dacă în primul caz s-a pus accent pe munca de partid și pe o mai bună organizare în teritoriu, astfel încât PRO România, Organizația Dâmbovița, să obțină un rezultat cât mai bun la alegerile europarlamentare, întâlnirea cu unii reprezentanți ai mediului de afaceri dâmbovițean a scos în evidență anumite probleme cu care se confruntă. Concluzia desprinsă de Ioana Petrescu este că OUG 114/2018 are un impact devastator asupra mediului de afaceri, iar dacă nu se renunță la acest act normativ, România riscă să intre în recesiune economică. „Am avut o întâlnire cu mediul de afaceri, care a fost destul de lungă pentru că au fost abordate extrem de multe subiecte. Toată lumea este extrem de nemulțumită de predictibilitatea fiscală, de faptul că trec ordonanțe peste noapte și modificări economice care nu sunt discutate cu mediul de afaceri. Am discutat despre impactul Ordonanței 114 asupra mediului de afaceri. Cred că toată lumea este extrem de preocupată de această ordonanță care practic ne va duce către recesiune. Dacă vă uitați în jur, vedeți că situația din Marea Britanie nu este una fericită. Nu se știe dacă se va ajunge la un acord pentru Brexit, iar o ieșire fără un acord ar însemna o recesiune în UE care ne-ar afecta și pe noi. Italia a intrat în recesiune, noi avem legături comerciale foarte strânse cu această țară și ne poate afecta și pe noi. Un alt subiect abordat a fost bugetul pe acest an... Concluzia este că acest buget este construit pe niște premise fantasmagorice, care sunt total ireale, sunt niște cifre puse din burtă. Aici vorbim de acea presupusă creștere economică de 5,5%, în condițiile în care Comisia Europeană estimează o creștere de 3%. Nu putem să credem în acest buget care are venituri supraestimate cu vreo 7,5 miliarde, care are cheltuieli subestimate, ca de exemplu cheltuielile cu dobânzile care sunt subestimate... în condițiile în care abia reușește să se împrumute zilele acestea (...). Singura soluție bună este să abrogăm OUG 114 pentru că altfel vom duce țara în recesiune... doar cu această ordonanță”, a declarat, de la Târgoviște, vicepreședintele PRO România, Ioana Petrescu.

OUG 114/2018 instituie măsuri pentru investiții publice masive

OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1116, care a fost publicat în data de 29 decembrie 2018. Noul act normativ prevede: înființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții, gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) ; înființarea Programului de finanțare pentru „Programul stațiuni balneare” și a Programului „growth-investim în copii, investim în viitor”, pentru construcția sau amenajarea unor grădinițe cu profil sportiv, precum și alte măsuri.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale