Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.07.2018 00:25

Semnalul reporterului ❚ În raport cu normele Uniunii Europene,


A A

Orașe "ofilite" în Dâmbovița

Orașe

❚ În județul Dâmbovița, numai trei localități se încadrează, în prezent, normelor europene privind spațiul verde raportat la populație, respectiv Târgoviște, Moreni și Răcari ❚ Celelalte orașe au rămas codașe, în coada clasamentului aflându-se Titu, cu doar 4 mp/capita!

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Normele Uniunii Europene privind suprafața de spațiu verde din mediul urban pe cap de locuitor, într-un stat membru al acesteia, au stabilit științific această cotă obligatorie, prin instituții specializate, autorizate/abilitate, la 26 m.p. Este practic nivelul minim al raportului dintre numărul de locuitori ai unui oraș și suprafața spațiilor verzi din localitatea respectivă. În județul Dâmbovița, numai trei localități se încadrează, în prezent, normelor europene, respectiv municipiul Târgoviște, cu o cotă de 31 mp/capita, și orașul Răcari, cu un raport de 36 mp/capita, iar municipiul Moreni abia ajunge, cu toate pădurile adiacente care-l înconjoară, la nivelul minim de 26 mp/cap de locuitor. Celelalte municipii, se pare, sunt cam „ofilite” la acest capitol și menționăm aici orașul codaș: Titu se află pe ultimul loc cu doar 4 mp spațiu verde / cap de locuitor!

Cum s-a ajuns în această situație la nivel județean?

Construcțiile de clădiri și distrugerea unor zone de vegetație, în favoarea unor unități economice și comerciale fără un plan de mediu de remediu din partea unor instituții abilitate specializate, precum Agenția Județeană de Mediu Dâmbovița și Garda de Mediu Dâmbovița, sunt doar câteva motive care au menținut acest dezechilibru ecologic nociv. Șansa municipiului Târgoviște vine în primul rând de la cadrul naturalgeografic oferit de râul Ialomița, Iazul Morilor, dealurile din apropiere, încă și împădurite, Parcul Chindia, Parcul Mitropoliei, Parcul Liceului „Mircea Voievod” și cele ale unor instituții precum Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și alte instituții, bulevarde și școli au salvat onoarea „verde” a municipiului reședință de județ. În schimb, orașele care nu respectă norma de spațiu verde per capita – atenție: dincolo de problemele privind nerespectarea legii, riscurile pentru populație sunt foarte mari!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale