Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2015 00:19

Odată cu debutul noului an școlar, pompierii dâmbovițeni invită dascălii și elevii la...


A A

"Ora" prevenirii incendiilor


Pentru siguranța profesorilor și a elevilor, Serviciul Prevenire ISU reamintește principalele reguli de protecție

C. DUMITRICĂ


Anul acesta pe 14 septembrie, odată cu începerea noului an școlar, porțile unităților de învățământ se vor redeschide pentru a îi primi pe copii și elevi în grădinițe, școli și licee. Odată cu aceasta, Serviciul de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență reaminte ște principalele măsuri ce trebuie luate în fiecare unitate de învățământ pentru siguranța personalului și a elevilor. Producerea unui incendiu într-o unitate de învățământ poate avea consecințe deosebit de grave, prin pierderi de vieți omenești și pagube materiale deosebite.

Premergător începerii anului școlar pompierii reamintesc necesitatea verificării instalațiilor electrice, de încălzire și a instalațiilor de protecție împotriva descărcărilor electrice atmosferice de către personal autorizat, eliminându-se defecțiunile constatate. Trebuie reținut că verificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor se va face numai cu personal autorizat. Planurile de evacuare trebuie afișate pe fiecare nivel, pe căile de acces și în locurile vizibile, astfel încât să poată fi cunoscute de toate persoanele, iar în încăperile destinate cazării, pe partea interioară a ușilor.

Clasele în care sunt elevi cu handicap locomotor și clasele I trebuie amplasate pe cât posibil la parter. Dacă acest lucru nu este realizabil, se vor alege pentru acești elevi clasele din care calea de evacuare până în exterior este cea mai scurtă. Obligatoriu înainte de sezonul rece se vor verifica, tot cu personal autorizat, mijloacele de încălzire locală (sobele cu/fară acumulare de căldură și coșurile pentru evacuarea fumului), eliminându-se eventualele defecțiuni și asigurându-se buna funcționare a acestora.

Totodată, pompierii dâmbovițeni reamintesc că, pe parcursul anului școlar, dascălii trebuie să organizeze în școli, conform unei programe de învățământ, activități privind educația elevilor pentru formarea unui comportament adecvat în domeniul apărării împotriva incendiilor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale