Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2015 00:21

Ieri, la Târgoviște,


A A

Oportunitățile de afaceri în Dâmbovița, în dezbatere publică

Oportunitățile de afaceri în Dâmbovița, în dezbatere publică
Întâlnirea s-a bucurat de o prezență numeroasă: oameni de afaceri din județ, dar și din afara județului, primari, directori de instituții, reprezentanți ai autorităț

❚ Întâlnirea a fost organizată de „Curierul Național” și Uniunea Națională a Industriașilor din România (UGIR) ❚ Autoritățile județene au vorbit cu sinceritate și despre punctele slabe ale județului, însă atu-urile acestuia, alături de eforturile pentru o infrastructură modernă și facilitățile oferite pot atrage investiții importante în Dâmbovița

VIOLETA STANCIU

 


 

Ieri, Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” (corpul K) din municipiul Târgoviște a găzduit dezbaterea publică privind „Identificarea Oportunităților de Afaceri și Investiții în județul Dâmbovița”, derulată în cadrul celei de-a VII-a ediții a sesiunii „Parteneri pentru Dezvoltare”, organizată de „Curierul Național” și Uniunea Națională a Industriașilor din România (UGIR). Manifestarea s-a bucurat de sprijinul autorităților publice locale și județene, dar și a mediului de afaceri din regiune. La eveniment au participat oameni de afaceri din județ, dar și din afara județului, primari, directori de instituții, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, parlamentari (Ion Pârgaru) sau reprezentanți ai acestora, reprezentanți ai unor asociații patronale din România. „Rolul” de moderator al dezbaterii a fost asigurat de Ștefan Rădeanu, secretar general UGIR.

Adrian Țuțuianu: „Dâmbovița are un șomaj cu 3% peste media națională”

Primul invitat la cuvânt a fost președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, care a prezentat oamenilor de afaceri principalele oportunități de dezvoltare ale județului. Ba mai mult acesta a invitat oamenii de afaceri prezenți la dezbatere să nu ezite să și investească în Dâmbovița, întrucât autoritățile publice locale și județene sunt pregătite să acorde facilități suplimentare (celor pe care le prevede legea) prin hotărâri de Consiliu județean și local.

„Trebuie să pornim de la următoarea premisă. Dâmbovița are un șomaj cu 3% peste media națională, iar gradul de ocupare a forței de muncă este cu 5-6% mai jos decât media națională, ceea ce arată că avem reale dificultăți economice și că nu reușim din foarte multe cauze – unele istorice, altele care țin de conjunctura actuală – să prezentăm lucrurile din perspectiva creării de locuri de muncă și atragerii de investiții cu adevărat importante. O preocupare de bază pentru mine și echipa mea a fost aceea de a încerca să dezvoltăm infrastructura. Foarte mulți investitori care vin aici spun că nu există o infrastructură dezvoltată care să permită o comunicare rapidă. În acest sens sper ca anul acesta să avem un rezultat al achiziției publice de lucrări pentru DN 7 Bâldana – Titu, de lărgire la 4 benzi. Lucrăm anul acesta la studiul de fezabilitate și vom presa să scoatem la achiziție publică, cu orizont 2020, drumul Bâldana - Târgoviște, lărgire la 4 benzi și modernizare până la Sinaia. Un al treilea proiect important este drumul Ploiești-Târgoviște-Găești – legătura cu autostrada, lărgire la 4 benzi (este în masterplanul de transport care a fost pus în dezbatere publică). Rezolvarea acestor probleme va reprezenta o atractivitate pentru investitori”, este convins președintele CJD.

Adrian Țuțuianu a făcut și o scurtă prezentare a celor trei parcuri industriale din județ (Priboiu, Moreni, Mija), care dispun de toate utilitățile necesare, și unde investitorii își pot instala și dezvolta afacerile. De asemenea, un al patrulea Parc Industrial se va realiza în viitor și la Târgoviște:

„Pe POR 2014-2020 dorim împreună cu Primăria să realizăm un parc industrial în actuala zonă industrială a orașului, pe terenul care aparține municipalității”, a mai precizat președintele CJD.

Ioan Marinescu: „Nu văd o mișcare mai puternică din partea oamenilor de afaceri”

Intervenția prefectului județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, a fost scurtă și la obiect:

„Mă bucur că se întâmplă acest eveniment în Dâmbovița ca element pozitiv. Există din păcate și unul negativ prin faptul că nu văd o mișcare mai puternică din partea oamenilor de afaceri, o efervescență a acestora. Aș vrea să cred că după această întâlnire vom putea să ne referim la un obiectiv sau la o idee care a plecat de aici și s-a transpus în practică în județul Dâmbovița. Aș fi vrut să fie mai mulți dâmbovițeni prezenți aici”, a declarat prefectul, nevoit să plece urgent la un alt eveniment.

Cristian Stan a prezentat proiectele actuale și viitoare de modernizare a Târgoviștei Și primarul interimar al municipiului, Cristian Stan, a salutat ideea organizării acestui eveniment la Târgoviște. Acesta a trecut în revistă proiectele cu finanțare europeană care se derulează în prezent, subliniind că „odată finalizate, Târgoviștea se va schimba inclusiv pe această zonă a interacțiunii cu mediul de afaceri”.

Primarul nu a uitat să menționeze și proiectele viitoare pe care municipalitatea vrea să le implementeze, tot cu ajutorul fondurilor europene.

„Pe POR 2014-2020 intenționăm să accesăm fonduri europene pentru alte programe integrate de dezvoltare urbană pentru zonele care nu sunt vizate de cele două proiecte. Pe turism vrem să promovăm un proiect de restaurare, consolidare și protejare a fortificațiilor medievale ale orașului”.

Cristian Matei: „Aș marja puțin pe aspectul brandului Dracula”

Președintele UGIR Dâmbovița, Cristian Matei, crede că dacă atu-urile județului vor fi valorificate eficient, Dâmbovița poate fi scoasă din izolare.

„Îmi place să compar județul Dâmbovița cu o mică Românie. De ce? Pentru simplul fapt că avem multiple posibilități din punct de vedere al reliefului. Avem și o zonă hidro foarte vastă și bogată, iar din punct de vedere istoric și cultural putem să numim Târgoviștea, și în prezent, cea de-a doua capitală a Țării Românești. Aș marja puțin pe aspectul brandului Dracula, pentru care cred că s-ar putea face mult mai mult”, a declarat Cristian Matei.

În partea a doua a dezbaterii au fost prezentate planurile concrete de investiții pe ceea ce înseamnă dezvoltarea parcurilor industriale, valorificarea potențialului turistic, dar și a celui agroalimentar al județului Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale