Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.01.2021 00:20

În noaptea de ieri,


A A

Operațiune de salvare în Bucegii dâmbovițeni

Operațiune de salvare în Bucegii dâmbovițeni

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița aflată la Bază de salvare montană Peștera a fost alertată în data de 10 ianuarie 2021 în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turiști din București. Date fiind condițiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus și vizibilității scăzute odată cu lăsarea întunericului, aceștia s-au abătut de la traseul marcat (fiind greu de reperat în pădure), necesitând intervenția promptă a salvatorilor. Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști (muntele Tătaru), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanșă, aceștia au fost nevoiți să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiții de siguranță la cei aflați în dificultate. O a două echipă, formată din alți doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiștii au fost reperați în jurul orei 00:30. Acțiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvamontiștii au ajuns la cabana Bolboci, unde aveau parcate autoturismele. Specificăm faptul că turiștii nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puțin speriați, dar odată cu vederea salvatorilor, starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operațiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menținut permanent legătura cu ei. Îi rugăm pe turiștii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor și condițiile meteo. Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița! PERICOL DE AVALANȘă RIDICAT în zona montană a județului Dâmbovița pentru următoarele zile!

Șef Serviciu: Deaconescu Ștefan RăzvanComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele Cartel Alfa au continuat ieri protestul în fața Prefecturii Dâmbovița
Recomandările jandarmilor montani pentru turiștii care vor să meargă în Bucegi
Concedierile vor fi decise de "anvelopa salarială" stabilită la nivel central
Protest Sanitas în fața Prefecturii Dâmbovița
Pensionarii dâmbovițeni au încredere în decizia CCR
Salariații din sănătate, asistența socială și poliție se alătură protestului COST
SAJ Dâmbovița va avea mașini noi în parcul auto
CITATIE
"Protest pentru salvarea COST Târgoviște"
Sancțiuni contravenționale în valoare de 15.750 lei aplicate de jandarmii dâmbovițeni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale