Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.10.2015 00:19

Editorial


A A

Oficial nu ne merge prea bine

Oficial nu ne merge prea bine

COSTIN MIHAI


Parcurgând interviul acordat de Cristian Țopescu pentru Gazeta Sporturilor, în care povestește despre umilințele la care a fost supus din postura de comentator TV în perioada comunistă, apreciez și mai mult cât de important este să te exprimi liber ca jurnalist.

Recunosc că și eu am avut parte de cenzură ori de momente neplăcute ca om de presă, nu însă la „Jurnal de Dâmbovița”, iar sentimentul din trecut îmi este și astăzi greu de uitat. Te simți nu doar umilit, ci deposedat de toate valorile în care ai crezut, dezumanizat. Cenzura te degradează, e cel mai rău lucru posibil, i-am ascultat pe cei mai în vârstă, însă eu cred că sunt altele și mai rele. Spre exemplu, comanda de presă. Credeți-mă, nu aș dori nimănui să devină o țintă. Am ales această introducere cu un scop precis și este dedicată celor care ne invidiază, considerând că jurnaliștii trăiesc în belșug și duc o viață relaxată. De fapt, chiar și apropiații au impresia că veniturile mele sunt de nivel occidental, considerând că toți ziariștii sunt plini de bani și de privilegii.

Nici măcar în presa centrală nu se trăiește așa cum ar trebui, adică decent, am mulți amici jurnali ști la București, care nu câștigă mai mult decât mine, la Târgoviște. Pentru că salariile din presă sunt modeste, iar unele plătite la negru și cu întârziere. Nu e cazul meu, dar asta e realitatea. Citeam zilele trecute despre jurnaliști cunoscuți care ar fi luat șpagă, în special oameni de televiziune. Sunt ușor de depistat, cel puțin pentru noi, deprinși cu o meserie unde circulă foarte multe informații, se vede bunăstarea în tot ce-i înconjoară. Sunt așa de insistenți în a atrage bani mulți și ușor, încât e imposibil să nu lase urme. Îi văd și eu, sunt peste tot unde e de ros, nu scapă nimic. Chiar se comportă natural, lăsând impresia că li se cuvine orice, oricând, oricum. Sunt calici, perverși, periculoși, adică latră, zgârie, mușcă, intimidează, atacă, chiar te sperii de o asemenea agresivitate. Mai grav e că tot ei judecă și fac pe moraliștii, iar asta chiar deranjează.

Jurnalismul nu deloc simplu, oricâtă pasiune există, în schimb rămâne o meserie frumoasă, pentru cine o iubește sincer. Mie unul îmi place tare, dar am și momente de disconfort, în care mă bate gândul să mă apuc de altceva. Nu e chiar comod să trăiești doar cu un salariu din care îți plătești facturile, combustibilul, mâncarea și cam atât. Asta e pentru cei care ne judecă și ne invidiază.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La 5 minute de prima absolvire
Meciul adevărului pentru târgovișteni
Șansa lui Irinel
Revin multe echipe de tradiție
Să retractez? Niciodată!
Situație încordată la Chindia
Ghergu, atac la finanțatori
Cherchez rămâne un subiect fierbinte
Viață grea în această stagiune
Concluzii pripite


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale