Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.07.2014 00:18

Războiul politic din județ ia noi proporții


A A

Ocuparea primăriei Vulcana Pandele, atacată de Prefect în contencios

Ocuparea primăriei Vulcana Pandele, atacată de Prefect în contencios
Prefectul Victor Sanda i-a dat replica președintelui PDL Dâmbovița, Iulian Vladu: Noua majoritate de la CL Vulcana Pandele este ilegală!

❚ Instituția Prefectului consideră că “prin adoptarea hotărârii ilegale (n.r. de încetare a mandatului consilierului local PSD Scârtoaje Nicolae) s-a încercat constituirea unei alte majorități de consilieri în funcție decât cea reală” ❚ Pe cale de consecință, spune Prefectura, nici numirea PDL-istului Bogdan Simion în funcția de viceprimar, din care a preluat atribuțiile de primar interimar, nu a fost legală

 

comunicat de presă

Ca răspuns la acuzațiile nefondate apărute în presă din partea Președintelui Partidului Democrat Liberal Dâmbovița, Iulian Vladu și a Purtătorului de cuvânt al PNL Dâmbovița, Gabriel Cioacă, la adresa Instituției Prefectului - județul Dâmbovița, adresăm următoarele precizări pentru lămurirea situației din Consiliul Local al comunei Vulcana Pandele.

 

În ședința extraordinară din data de 07.07.2014 s-a adoptat o hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local pentru dl. Scârtoaje Nicolae. Hotărârea adoptată este ilegală în raport cu prevederile imperative ale art. 12 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali care stipulează că: “în toate situațiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestui consiliul local, adoptă în prima ședință ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situația apărută și se declară vacant locul consilierului în cauză”.

 

La aliniatul 2 al aceluiași articol este subliniat faptul că “hotărârea va avea la bază, în toate cazurile, un referat constatator semnat de primar și de secretarul comunei. Referatul va fi însoțit de actele justificative”.

 

Prin adoptarea hotărârii ilegale susmenționate s-a încercat constituirea unei alte majorități de consilieri în funcție decât cea reală. În aceeași ședință, s-au adoptat hotărârile prin care dl. Boștinaru Mihai Marius a fost eliberat din funcția de viceprimar, iar dl. Simion Mircea Bogdan a fost ales viceprimar al comunei, hotărâri adoptate fără cvorumul prevăzut de lege, respectiv, majoritatea consilierilor în funcție.

 

Ulterior, în data de 10.07.2014, Consiliul Local Vulcana Pandele întrunit într-o ședință de îndată, cu încălcarea prevederilor art. 39 alin 4 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, care permite convocarea unei ședințe de consiliu numai în caz de forță majoră și de maximă urgență, a hotărât din nou alegerea d-lui Simion Mircea Bogdan în funcția de viceprimar, fără cvorumul prevăzut de lege.

 

Prefectul județului a atacat la instanța de contencios administrativ cele două hotărâri ilegale, în temeiul art. 3 alin. 3 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, până la soluționarea cauzelor, hotărârile respective fiind suspendate de drept.

 

Prefectul județului a solicitat funcționarului public care exercită atribuțiile de secretar la comuna Vulcana Pandele să comunice actele administrative emise și adoptate până în prezent în termenul prevăzut de lege, respectiv, de îndată, dar nu mai târziu de 10 zile lucrătoare de la data adoptării, în cazul hotărârilor, iar cele emise, în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea lor.

Biroul de presă al Instituției Prefectului Dâmbovița

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale