Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.05.2023 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Oamenii din Bruxelles (I)

Oamenii din Bruxelles (I)

Locuiesc, trăiesc și muncesc în Bruxelles de peste 25 ani. Sunt în permanent contact cu expați, funcționari din instituțiile europene, cu angajați din sectorul privat, europeni, români, dar nu numai. Cum aș putea să descriu mai bine atmosfera capitalei belgiene/europene? Orașul cu sute de evenimente zilnice – conferințe, dezbateri, manifestații culturale sau de branding național.

Un sondaj legat de viața europenilor din Bruxelles, prezintă o imagine a acestei comunități speciale. Aproape jumătate dintre respondenți consideră calitatea vieții în Bruxelles, „mai bună decît în alte mari orașe europene“. Locuințele sunt considerate în general mai ieftine (38%) și ofertele culturale sunt văzute ca „bogate și variate“ (78%). Expații sunt de acord că asistența medicală este „de înaltă calitate“ (60%) și că Bruxelles-ul este „un oraș gastronomic“ (70%).

Pe termen lung, ancheta a dezvăluit o înclinație pentru expații UE de a se integra bine în comunitatea locală. Cu cât stau mai mult cu atât mai probabil se pare că expatriații vor ieși din „bula europeană“.

Puțin peste jumătate din respondenți au declarat că ar dori ca, în cazul administrației publice de la Bruxelles, să se vorbească mai mult limba engleză, fiind un handicap pentru cei care nu vorbesc franceză sau olandeză. Aproximativ 80% dintre cei întrebați au declarat că folosesc în principal limba engleză în viața lor de zi cu zi, în relație cu alți profesioniști UE de la Bruxelles, subliniind un sentiment crescînd de pragmatism față de limbile străine.

Când expații UE aleg să rămînă la Bruxelles pentru mai mult de zece ani, 77% devin proprietari de case, ceea ce reflectă atractivitatea pieței imobiliare din Bruxelles.

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Decidem și noi viitorul Europei
Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...
Iar ni se pregătește botnița
Nesimțiți la OMV (II)
Nesimțiți la OMV (I)
Solidaritatea europeană (II)
Solidaritatea europeană
Handbal european
Solidaritatea europeană
C40 – spre neocomunismul / neofascismul distopic (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale