Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.06.2015 00:10

Dezvăluire șoc a viceprimarului Cosmin Bozieru


A A

"Oameni de la CSM Târgoviște ne-au semnalat anumite nereguli"


❚ „Domnul primar Cristian Stan a făcut procedura legală, a trimis un audit acolo. În funcție de rezultatul acestuia, indiferent de performanțele făcute, dacă există nereguli, iar acel litigiu pierdut este din vina unor persoane, trebuie să luăm măsurile care se impun” ❚ „CSM trebuie să fie un club unde toți copiii din oraș care vor să facă box sau lupte, să beneficieze de niște condiții care stimulează performanța. Vreau ca la CSM orice ramură sportivă să atragă copiii, iar oamenii la sală” ❚ „În niciun caz nu vor fi alocați banii pe care i-au primit până acum. Bugetul se va diminua, pentru că eu consider că se poate face performanță și cu bani mai puțini. De aici înainte, fiecare secție a clubului trebuie să trimită o solicitare pentru buget, pentru că se impune să aibă un buget propriu” ❚ „Toată lumea spune că nu e vinovată cu nimic, în schimb avem de plătit în jur de 150.000 de euro. Nu e în regulă”

COSTIN MIHAI


„Jurnal de Dâmbovița” a realizat interviuri pe teme sportive cu oamenii care conduc Primăria Târgoviște. Astăzi vom prezenta răspunsurile oferite de viceprimarul Cosmin Bozieru, urmând ca în ziarul de mâine să le aflați și pe cele oferite de primarul interimar Cristian Stan. În stilu-i caracteristic, fără a se ascunde în spatele unor formulări uzate, de politicianist, Cosmin Bozieru a venit cu dezvăluiri de mare interes.

Rep.: Domnule viceprimar Cosmin Bozieru, Clubul Sportiv Municipal Târgoviște a intrat în responsabilitatea dumneavoastră. Care mai este situația de acolo?

- După cum știți, la CSM Târgoviște există un audit și o să solicit ca raportul acestuia să-mi fie prezentat. În funcție de ce va apărea acolo, bineînțeles că se vor lua și măsurile care sunt normale. Miercuri o să am o discuție cu cei din conducerea clubului, premergătoare rectificării bugetare. În calitate de coordonator al CSM, vreau să văd ce propuneri au reprezentanții clubului, în ce stadiu sunt cu negocierile pentru înscrierilor echipelor, ce își propun pentru sezonul următor și, cel mai important, să le transmit că la rectificarea bugetară, în niciun caz nu vor fi alocați banii pe care i-au primit până acum. Bugetul se va diminua, pentru că eu consider că se poate face performanță și cu bani mai puțini. De aici înainte, fiecare secție a clubului trebuie să trimită o solicitare pentru buget, pentru că se impune să aibă un buget propriu. Nu contest faptul că au fost performanțe la baschet și la volei, însă nu mi se pare normal ca două secții să aibă alocat 99% din bugetul clubului. Fiecare secție să vină cu o solicitare de buget pentru anul competițional următor. Un club sportiv municipal finanțat din bani publici, eu cred că are o altă menire decât aceea de a face performanță decât cu o singură secție. De acum înainte, vreau ca fiecare secție a clubului să fie stimulată, pentru a-i putea atrage pe copii către mai multe sporturi.

Rep.: Vi se pare normal ca o baschetbalistă să câștige 12.500 de euro pe lună, iar un campion de la alte sporturi olimpice să nu ia mai nimic?

- Nu, chiar nu mi se pare corect. Bineînțeles că fiecare sport are impact asupra publicului într-un anumit fel, dar diferențele de plată sunt imense. Cum v-am spus, am în vedere să reglez aceste lucruri, printr-o bugetare echilibrată la nivelul secțiilor din cadrul clubului.

„O să solicit o clarificare a litigiilor apărute”

Rep.: Se angajează Primăria Târgoviște să plătească datoriile atrase de CSM Târgoviște sau banii vor fi imputați celor responsabili?

- Nu avem ce să facem. Dacă nu plătim acele datorii, vor curge penalitățile, pe care clubul trebuie să le plătească, nefiind imputate unei persoane fizice. Noi ar trebui să analizăm felul cum au apărut acele datorii, prin pierderea în instanță a unor procese și să căutăm eventualii vinovați. Cel puțin acesta este punctul meu de vedere și o să solicit o clarificare a litigiilor apărute. Toată lumea spune că nu e vinovată cu nimic, în schimb avem de plătit în jur de 150.000 de euro. Nimeni nu e vinovat, adică au greșit judecătorii. Nu e în regulă. Trebuie să analizăm cu responsabilitate situația, astfel încât pe viitor să nu mai apară asemenea lucruri.

Rep.: Situația este destul de delicată la CSM Târgoviște și se repetă, an după an. Nici la baschet și nici la volei nu mai sunt jucătoare sub contract, iar băncile tehnice nu sunt nici ele asigurate.

- Așa este. Din păcate, în fiecare an se întâmplă acest lucru, pentru că atâta timp cât nu ai un buget, nu poți contracta. Sigur că se fac negocieri cu anumiți antrenori, din acest motiv am programat o întâlnire cu conducerea clubului, să văd și eu ce intenții are, astfel încât să știu cu cine semnăm după ce va veni rectificarea bugetară.

„Sigur este o problemă de management”

Rep.: Clubului Sportiv Municipal Târgoviște i-au fost alocate numai anul acesta 57 miliarde lei vechi. Nu sunt suficiente pentru a dezvolta o strategie managerială pentru un an calendaristic, pentru a nu mai acumula atâtea datorii și pentru nu a mai exista pericolul încetării activității, așteptând aceste rectificări bugetare?

- Bineînțeles. Acum depinde și de cheltuielile pe care le are, în special cu salariile. S-a făcut și performanță, nimeni nu contestă acest lucru. Sigur este o problemă de management, atunci când nu știi să gestionezi un buget așa de consistent. Asta se poate imputa și managementului defectuos. Eu nu știu ce datorii mai are clubul acum.

Rep.: De ce nu știți? Nu v-a interesat, nu v-ați informat?

- Încă nu m-am informat. V-am spus, zilele viitoare o să-mi fie clare toate aceste lucruri.

„La CSM sunt salarii imense pentru municipiul Târgoviște”

Rep.: Dumneavoastră cunoașteți ce salarii sunt la Clubul Sportiv Municipal, în special în dreptul sportivilor și al antrenorilor?

- Nu pot să vă spun, decât să presupun din alocarea făcută pe salarii. Ați prezentat o informație publică, cu un salariu de 12.500 de euro în dreptul unei baschetbaliste. Poate nu toate jucătoarele de la baschet sau de la volei au avut acel salariu, ținând cont că atunci era și participare în Euroligă, iar câștigurile erau un pic mai mari, însă și cele din prezent sunt foarte, foarte mari. Dacă ne gândim numai la jumătatea acestei sume, și tot mi se par niște salarii imense pentru municipiul Târgoviște.

Rep.: Echipa de volei și-a aflat deja adversarul din CEV Cup, Azeryol Baku. Echipa de baschet este campioană, dar nu se cunoaște dacă are intenții de a evolua în competițiile europene, existând și acea interdicție, pentru neplata unor restanțe salariale. Executivul Primăriei Târgoviște ce răspuns are în cest sens, vor fi participări europene la baschet și la volei?

- Deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens și iar mă întorc la buget. Sigur că noi am dori ca echipele de baschet și de volei să participe într-o competiție europeană, însă trebuie să ținem cont de prioritățile municipalității, dar și de banii care sunt necesari pentru participarea într-o astfel de competiție. Să nu uităm, cum ați spus mai devreme, că la baschet trebuie să stingem o datorie destul de mare, adică undeva la 6 miliarde. Gândiți-vă ce puteam face cu acești bani.

„Nu mai vreau să aud că au fost lăsate anumite secții de izbeliște”

Rep.: La Chindia ați transmis ce nemulțumiri aveți în dreptul președintelui Marcel Ghergu. Conducerii Clubului Sportiv Municipal aveți să-i reproșați ceva?

- Cei de la CSM au avut o performanță nemaintâlnită la volei și una obișnuită la baschet. Nu vreau să fiu malițios, dar sunt unele lucruri semnalate din interiorul clubului, de care trebuie să ținem cont. Până nu văd raportul de audit, nu pot să mă pronunț asupra acestor nereguli care mi-au fost semnalate.

Rep.: Cine v-a semnalat nereguli la CSM Târgoviște?

- Sunt și oameni de sport, dar și din cadrul clubului care ne-au semnalat nereguli atât mie, cât și domnului primar Cristi Stan. Dumnealui a făcut procedura legală, a trimis un audit acolo. În funcție de rezultatul acestuia, indiferent de performanțele făcute, dacă există nereguli, iar acel litigiu pierdut este din vina unor persoane, trebuie să luăm măsurile care se impun. Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. CSM trebuie să fie un club unde toți copiii din oraș care vor să facă box sau lupte, să beneficieze de niște condiții care stimulează performanța. Vreau ca la CSM orice ramură sportivă să atragă copiii, iar oamenii la sală. Sigur, acolo unde am avut performanță și există o tradiție, este important să continuăm. Nu mai vreau să aud că au fost lăsate anumite secții de izbeli ște. În plus, mi-aș dori să atragem aici și alte sporturi, iar primele care îmi vin în minte sunt fotbal tenis și futsal.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Manuel la 30.06.2015 09:49

De unde știe asta de futsal si fotbal tenis...sa fim serioși :)))) este vai de el:))))...cu țiganii nu facem nimic..puteți sta liniștiti...sa va spălați cu ei pe cap...Combinația perfecta....PSD -țigani


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița
Urban Titu și Roberto Ziduri, un duel spectaculos
Chindia, comedie sau tragedie?
Voința Bezdead preia șefia în Seria Nord
Aninoasa pregătește sărbătoarea promovării
Chindia, o nouă dezamăgire


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Vot european la 16 ani

Lucruri noi se întâmplă în inima Europei. Belgia a decis oficial să invite și tinerii între 16 și 18 ani să voteze pentru alegerile europene din 9 iunie 2024. Este o mișcare interesantă și potențial încurajatoare pentru implicarea reală a tinerilor în procesul democratic. Prin încurajarea participării lor în alegeri încă de la o vârstă fragedă, Belgia promovează educația... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale