Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.11.2021 00:20

Editorial


A A

O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)

O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)

Zău dacă-mi vine a crede: importăm curent electric și de la vecinii noștri sud-dunăreni, bulgarii. Rău am ajuns! Și când te gândești că încă din perioada interbelică și în cea socialistă, curentul electric produs de români în hidro și termocentrale aprindea becurile la Sofia.

Știu eu, de pildă, dâmbovițean fiind, o termocentrală, aia de la Doicești, din buza Târgoviștei, la miazănoapte, care de vreo douăzeci de ani se ruinează, iar mina de la Șotânga, de peste Ialomița, care o alimenta cu cărbune, a fost închisă, ca și multe alte mine de pe cuprinsul țării (a se vedea cumplita dramă a Văii Jiului, „valea plângerii” acum), la porunca dictatorilor de la Bruxelles. Deci, „uzina de lumină” de la Doicești avea linie directă de curent electric cu Sofia.

După al Doilea Război Mondial, în România a fost pus în operă un amplu plan de electrificare a țării, construindu-se, a fost de fapt un adevărat și benefic iureș, hidrocentrale pe Bicaz, pe Olt – o extraordinară salbă – pe Dunăre (Porțile de Fier și Porțile de Fier 2), pe Prut, în Munții Retezat, termocentrale în toate provinciile românești, și ca să fim cu adevărat independenți energetic, la Cernavodă s-a pus în funcțiune o mare centrală atomoelectrică. Și noi, românii, dădeam și altora din lumina noastră.

Și acum, la peste trei decenii de la începutul (decembrie 89) prăbușirii... multilaterale a României într-un halucinant dezastru național, am ajuns, cu ajutorul (este vorba de înaltă trădare a poporului român) viguros al „clasei politice”, și, cu deosebire, al șmecherașilor care s-au tot perindat pe la Palatul Victoria și al huhurezilor de la Palatul Cotroceni, în coada lumii civilizate europene, astfel că am ajuns, pe mâna moartă al „patrihoților” politici, să ne stingem lumina.

Și dacă vecinii bulgari ne-au luat-o înainte – și ne-au luat-o în multe privințe – n-ar trebui să-i privim chiorâș, haideți să le luăm exemplul. Bravo lor! Dar n-aș fi crezut niciodată în această viață că Sofia va aprinde becurile la București!

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale