Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.07.2017 00:21

Edilul orașului Pucioasa cere sprijin parlamentarilor dâmbovițeni


A A

O scăpare în Legea salarizării pune primarii pe jar

O scăpare în Legea salarizării pune primarii pe jar
„Va trebui neapărat să găsim o soluție, pentru că să ajungi să ai un număr de 10-12 proiecte depuse și să nu ai cu cine să lucrezi ar fi o tragedie, pentru mine și pentru ceilalți primari”

❚ După noile prevederi, angajații din primării care lucrează la proiecte europene nu mai pot fi retribuiți suplimentar, deși până acum primeau un spor care depășea 60% din salariu ❚ Nu se mai pot da bani în plus decât dacă aceste cheltuieli de personal sunt eligibile pentru a fi rambursate din fonduri externe, lucru care în momentul de față nu mai este posibil decât în cazul proiectelor pe Programul Operațional Capital Uman, nu și pe Programul Operațional Regional ❚ Acest lucru bulversează activitatea din unitățile administrativ teritoriale, iar primarii se află în momentul de față în imposibilitatea de a remunera salariații pentru munca suplimentară depusă

ANA MARIA POPESCU

 


 

Noua Lege a salarizării creează probleme unităților administrativ teritoriale din județul Dâmbovița și nu numai! Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a tras recent un semnal de alarmă, în ceea ce privește o problemă care afectează activitatea funcționarilor ce lucrează la proiecte cu fonduri europene. Se pare că după noile prevederi ale Legii salarizării, angajații din primării care lucrează la proiecte europene nu mai pot fi retribuiți suplimentar, lucru care bulversează activitatea din unitățile administrativ teritoriale.

„Este o mare problemă”

Potrivit primarului orașului Pucioasa, până acum salariații implicați în proiecte cu finanțare europeană primeau un spor care depășea 60% din salariu, însă astăzi, conform noilor prevederi legislative, nu se mai pot da bani în plus decât dacă aceste cheltuieli de personal sunt eligibile pentru a fi rambursate din fonduri externe, lucru care în momentul de față nu mai este posibil decât în cazul proiectelor pe Programul Operațional Capital Uman (POCU), nu și pe Programul Operațional Regional (POR). Și cum unitățile administrativ teritoriale întocmesc proiecte și vor să obțină finanțare pe POR, primarii se află în momentul de față în imposibilitatea de a remunera salariații pentru munca suplimentară depusă. Edilul de la Pucioasa solicită sprijin pentru rezolvarea acestei probleme parlamentarilor PSD de Dâmbovița și speră că se va modifica legislația cât mai repede, pentru că altfel se vor produce mari blocaje și întârzieri în accesarea banilor europeni.

„Avem o mare problemă, este o problemă pe care o au toate unitățile administrativ teritoriale, legată de Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice. Dacă până acum funcționarii Primăriei care lucrau la proiectele europene ajungeau să ia până la 62,5% spor din salariu, astăzi a apărut o scăpare și fac apel la colegii parlamentari să găsească o rezolvare. În momentul de față, pentru salariații din Primărie care sunt implicați în proiecte se poate da o majorare de până la 50%, numai că avem o problemă pentru că articolul de lege spune așa «această majorare se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților pentru fiecare proiect și se acordă numai dacă cheltuielile de personal sunt eligibile a fi rambursate din fonduri europene», iar acest lucru este posibil doar pe POCU, nu și pe POR.Va trebui neapărat să găsim o soluție, pentru că să ajungi să ai un număr de 10-12 proiecte depuse și să nu ai cu cine să lucrezi ar fi o tragedie, pentru mine și pentru ceilalți primari. Este imposibil să ceri unui om să rămână zi lumină la Primărie și să nu poți să-i oferi nimic în schimb. Este o aberație și sunt convins că a fost o scăpare pe care trebuie să o reglăm rapid. În momentul de față, oamenii care lucrează la proiecte pe POIM, POR nu au niciun spor, nu au spor decât dacă cheltuielile sunt eligibile, ori conform Ghidurilor, cheltuielile sunt eligibile cu salarizarea doar pe POCU. În trecut nu era această problemă, iar la mine toate proiectele sunt pe POR. Dacă nu se rezolvă problema, probabil că o să muncească primarul, viceprimarul și administratorul public, o să ne mutăm la Primărie. Este o mare problemă pe care sunt convins că o vor rezolva colegii mei din Parlament, eu doar am vrut să trag un semnal de alarmă în acest sens”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale