Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.03.2017 00:19

Editorial


A A

O sărbătoare națională a românității

O sărbătoare națională a românității

GEORGE COANDĂ


Nu credeam că voi trăi să prind un asemenea eveniment cu adevărat istoric: 27 martie, prin hotărâre a Parlamentului României, a devenit sărbătoare națională. O sărbătoare a românității. Odată cu câștigarea alegerilor prezidențiale de Igor Dodon, un antiromân declarat, și care trage speranța, încurajat vârtos de Vladimir Putin, de a „fabrica” o „Moldovă Mare” de la Nistru la Carpați sub oblăduirea imperială a Rusiei, îmi pierdusem nădejdea ca idealul firesc al Reunirii Basarabiei cu România să mai fie exprimat, într-un fel sau altul, pe plaiurile de dincolo și dincoace de Prut. Dar, înfruntându-l, sfidându-l chiar pe promoscovitul Igor Dodon, înecat, vânăt de-a binelea în ura sa antiromânească, românii din Moldova de est, trăitori într-o republică fantomă au ieșit din nou în stradă încercând să-și recupereze istoria, într-o amplă mișcare reparatorie în ceea ce privește Dreptatea și Adevărul istoric. Deci, ieri a fost o zi de sărbătoare națională nu numai în România, ci și în republica Moldova, acolo străzile Chișinăului și al altor orașe fiind luate cu asalt de mii de români dorindu-și revenirea acasă, în fond, a fost o sărbătoare pentru întregul spațiu Vatră al neamului românesc sprijinit pe 5 piloni geografici fundamentali existențiali: Munții Carpați, Marea Neagră, fluviile Dunărea, Nistru și Tisa Superioară. Este, dacă-l privim cu luare aminte acest spațiu Vatră, asemenea unui rotund solar precum „soarele de andezit” de la Sarmizegetuza. Și, acum, cu prilejul trezirii, după o lungă nehotărâre, a Parlamentului României, hotărârea sa de a proclama 27 Martie Sărbătoare Națională fiind istorică, iată că și peste Prut, la împlinirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, manifestările unioniste au reizbucnit în forță. Să le salutăm cu inima bătându-ne în Tricolor. Spiritul românismului nu moare. Și oricâți Putini vor fi stăpâni la Kremlin, și oricâți Dodoni se vor instala în palatul prezidențial de la Chișinău, Reunirea Moldovei de la est de Prut cu Patria mamă se va face. Și proclamarea zilei de 27 martie ca Sărbătoare Națională este, cu siguranță, semnul prevestitor de Bunăvestire. Va veni ora astrală când toți românii din fosta Românie mare se vor trezi „din somnul cel de moarte” și Tricolorul aceleiași Patrii Unite va flutura „de la Nistru pân’ la Tisa”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale