Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2014 00:06

Zotic îi amenință pe cei care vor să-l vadă ruinat


A A

"O să-i fac zob, nu mă las până nu-i arestez pe toți!"


❚ Obligat printr-o decizie judecătorească să plătească Primăriei Târgoviște peste 6 miliarde lei vechi, Zotic s-a trezit cu poprire pe conturi, primind un ultim avertisment înainte ca mai multe bunuri să-i fie puse sub sechestru ❚ Realmente disperat, finanțatorul lui FCM a trecut la amenințări și dezvăluiri, solicitând să-i fie ștearsă această datorie, pentru ca Popa, Cernea și Daia să ajungă la Chindia ❚ „Dacă nu ajungem la o nulitate, să-mi anuleze datoria, nu le mai dau niciun jucător și îi iau pe toți ai mei de acolo. Se va auzi de Târgovi ște pe toată planeta. Ei nu au nici măcar acte pe stadion” ❚ „Cineva a vrut să-mi pună o piedică, dar ei sunt proști și o să-și rupă gâtul, o să auziți că au intrat cu capul în zid. Cum să plătesc 6-7 miliarde impozit pe niște clădiri pe care nu sunt proprietar? Să nu creadă ei că s-a întâlnit hoțul cu prostul” ❚ „Ăsta e abuz, de la contabil și până la ultimul om. Iar acum vor să le dau alți jucători gratis, păi numai eu să dau, iar voi doar luați? Vă dați seama ce șocuri trăiesc eu acum? În loc să susțin echipa de fotbal, stau că vin ăștia să-mi ia un sac de bani”

COSTIN MIHAI

 


 

Daniel Popa, Dragoș Cernea și Andrei Daia se pregătesc în acest moment cu Chindia, primul marcând două goluri în amicalul câștigat de echipa lui Nicu Croitoru la Moreni (3-1). Cei de la FCM Târgoviște au emis un document prin care jucătorii pot să se pregătească oriunde doresc până pe 4 august, când este programată reunirea lotului.

 

Lucrurile nu sunt însă așa de simple cum par, pentru că Ghiorghi Zotic, finanțatorul echipei din Șotânga, pune niște condiții interesante. De fapt, omul de afaceri de la Teiș are o dispută mai veche cu executivul Primăriei Târgoviște, tranșată de instanțele de judecată. După ce Zotic a obținut inițial suma de 4 miliarde lei vechi, ca urmare a investițiilor efectuate la stadionul „Eugen Popescu”, se vede acum nevoit să achite peste 6 miliarde, reprezentând impozitele neplătite pe clădiri și teren, din perioada în care administra baza sportivă .

 

Cel puțin așa susține patronul lui Municipal, care ne-a oferit câteva dezvăluiri șocante. Obligat printr-o decizie judecătorească să plătească Primăriei Târgoviște peste 6 miliarde lei vechi, Zotic s-a trezit cu poprire pe conturi, primind un ultim avertisment înainte ca mai multe bunuri să-i fie puse sub sechestru. Realmente disperat, finanțatorul lui FCM a trecut la amenințări și dezvăluiri, solicitând să-i fie ștearsă această datorie, pentru ca Popa, Cernea și Daia să ajungă la Chindia.

 

Rep.: Domnule Zotic, povestiți-ne puțin despre această poprire de conturi, lucrurile sunt chiar așa de grave?

- Eu zic că da, veniți să v-arăt hârtia. Tot eu sunt dator cu miliarde și ceva, după ce că am vopsit stadioanele, am reparat, am adus scaune, luate în custodie de mine, am făcut ceva acolo, cantonamente, draci, laci. Nu erau ele de trei stele, ci de o stea, de o juma de stea, dar erau ale noastre, nu plecam la nimeni.

Rep.: Și ce aveți de gând?

- Dacă nu ajungem la o nulitate, să-mi anuleze datoria, nu le mai dau niciun jucător și îi iau pe toți ai mei de acolo, datorită infracțiunilor făcute. Până nu rezolvă problema nulității, eu unul nu mai las niciun jucător la Chindia. Cum să pui tu pe cineva să plătească așa ceva? Când au venit ăia doi să constate, trebuia să le pun ranga pe spate și nu mai veneau în viața lor pe la stadion. Ce căutați, bă, voi aici? Dacă mă apuc să spun ce știu eu, e mult mai penală. Se va auzi de Târgoviște pe toată planeta. Ei nu au nici măcar acte pe stadion.

Rep.: Cum adică?

- Nu au niciun act pe stadion. Autorizația mea e de 68 de miliarde. După tot ce am făcut eu, mi-au dat 4 miliarde, au crezut că vorbesc cu ăla care tunde terenul. Am tăcut din gură și i-am luat, că nu e rău. Dup-aia au făcut ei o expertiză cu specialiștii lor, că face 5.000 de miliarde stadionul. De la 5 miliarde bani vechi, face 58. Păi eu l-am preluat la 5, l-oi fi adus la 58 sau măcar la 86 de miliarde?

Rep.: Din ce spuneți, eu înțeleg așa. Că ați băgat 4 miliarde în stadion, dar tot dumneavoastră mai aveți de dat 6 miliarde.

- Păi da. Au făcut ei o expertiză că am de luat 4 miliarde și că am dat dat vreo 6 miliarde. E de belea! Eu nu cer mai mult decât autorizația, că aș fi nesimțit. Dă-mi 68 de miliarde! 

 

„Îi belesc de nu se vede!”

Rep.: Dacă nu veți fi înțeles și veți rămâne cu poprire pe conturi?

- Nu, nu, nu. Justiția, justiția. Am vorbit la Curtea de Apel, au râs toți că așa ceva numai la desene animate se întâmplă.

Rep.: Păi nu prea au râs, de vreme ce v-au dat o asemenea decizie, cu poprire pe conturi, executare silită și bunuri sub sechestru.

- Ce are stadionul ăla de a ajuns de la 5 miliarde de lei la 5.000 de miliarde de lei? Întreabă-l cum o evaluez după ce a făcut ăsta investiții? Cât e al lui, cât e al vostru? De ce ați mărit?

Rep.: Păi credeți că au asociații Chindiei vreo putere să anuleze aceste decizii judecătorești?

- Nu poate nimeni, pentru că le-au recunoscut, le-au declarat, sunt înscrisuri. Eu pot să le spun acuma să-mi dea autorizație de construcție. Le arăt documente, le arăt în contabilitate, le arăt toți banii pe care i-am cheltuit și la revedere. Să mă lase în pace și să spună: tată, ești zero la zero, și o las de la mine, că nu mă procopsesc eu din banii publici. Dar atât, iar apoi gata, să-mi zică: bă, ești prietenul nostru 100 de ani. Că dacă nu, îi belesc de nu se vede! Pe mâna lor au făcut-o, nu că sunt eu cocoșul lui pește.

 

„Să le pună poprire pe stadionul de la Târgoviște,

îi blochez să mai joace acolo!”

Rep.: Având conturile blocate și peste 6 miliarde de restituit, mai puteți să țineți echipa de fotbal?

- Ba da. Nu mă interesează pe mine, că nu dau salarii, nu dau d-alea, nu dau d-alea. Mai dă copiii mei câte o primă, mai dă aia, mai din tribună, nu-i nicio problemă asta. Dar problema e că eu vreau să mă duc până la capăt și să judec problema la Înalta Curte de Casație și Justiție. Le spun să pună poprire pe stadionul de la Târgoviște și îl blochez eu, nu le mai dau voie nici să joace.

Rep.: Adică aveți puterea să le blocați celor de la Chindia accesul pe stadionul „Eugen Popescu”?

- Le blochez când vreau eu, dar nu am făcut asta pentru oamenii din Târgoviște. Dar tu ai înțeles ce spun eu? Nu poți să plătești un impozit pe clădiri și pe teren, atât timp cât nu ești proprietar. Dacă am titlu de proprietar eu, Zotic Gheorghe, pe clădire, da corect, așa, a fost o nebuloasă.

 

„La revedere, diferența e a mea!”

Rep.: Și totuși, cum a venit această decizie a instanței în defavoarea dumneavoastră?

- La Târgoviște a fost super, super. Dar la Curtea de Apel a venit o babă care avea 125 de ani și era ea în comisie. Am fost de trei ori și mi-a zis că nu a venit Târgoviștea. Păi și ce să fac acuma, să-i aduc cu ambulanța? Doamnă, vă rog frumos să dați decizia! Și într-o zi n-am știut, a dat un termen de-ăsta naiv, de care nu știam. Eu i-am zis, doamnă, e o eroare juridică, vă rog eu frumos! Mă duc acuma și cer revizuire.

Rep.: Dacă s-a ajuns la blocare de conturi, cred că vorbim de o decizie definitivă, nu știu dacă vă mai puteți adresa către Înalta Curte de Casație și Justiție.

- Ei zic că e ultima instanță, dar fac revizuire. Și dacă a fost decizie definitivă, ce? Fac revizuire și la decizie de care vrei. Nu-i problemă, mie nu mi se pare ceva suspect. Eu mă bag pe investiții și cer diferența. Bă, mi-ați dat 4, acum dați-mi 68 de miliarde. Ați recunoscut 28 de miliarde. La revedere, diferența e a mea.

 

„Bă, dacă vă puneți cu mine, s-ar putea să vă arestez!”

Rep.: Până la urmă, le dați sau nu drumul jucătorilor la Chindia?

- Dacă nu-mi anulează sumele, nu le dau niciun jucător și-i retrag și pe ceilalți. Apoi îi duc în instanță și le iau și celelalte 60 sau 64 de miliarde. Le pun poprire și pe stadion, că nu au documente pe el, știu eu ce spun, nu le-au putut contabiliza. Acum vor să dărâme și stadionul în septembrie sau octombrie, însă eu am expertiză că poate funcționa 100 de ani de aici înainte. Am făcut cerere de 2,5 milioane de euro la fostul primar Furcoiu să refacem stadionul, dar mi-a zis că nu-mi dă, că nu are de unde. Ei nici nu sunt proprietari pe stadion, nu au nimic, pot să ies să spun că l-am făcut eu. Dă-mi titlu de proprietate pe stadion și plătesc tot. Cineva a vrut să-mi pună o piedică, dar ei sunt proști și o să-și rupă gâtul, o să auziți că au intrat cu capul în zid. Cum să plătesc 6-7 miliarde impozit pe niște clădiri pe care nu sunt proprietar? Să nu creadă ei că s-a întâlnit hoțul cu prostul. Am vorbit la Curtea de Apel și au recunoscut că au făcut o impardonabilă. Îmi fac expertiză, cică îmi dă 15, 11, 9, apoi 4 miliarde, dar mai am de luat 60. Recunoscut de ei, 68 de miliarde valoarează investițiile mele, pe care le iau fără expertiză. Nu e posibil să-mi blocheze conturile, vă dați seama că eu trebuie să le dau acum 6 miliarde și ceva? Mi-au pus poprire pe conturi, mi le-au blocat pentru 6 miliarde, vor să-mi pună și sechestru pe bunuri, mi-au dat deja avertisment. Bă, dacă vă puneți cu mine, s-ar putea să vă arestez. Ăsta e abuz, de la contabil și până la ultimul om. Iar acum vor să le dau alți jucători gratis, păi numai eu să dau, iar voi doar luați? Vă dați seama ce șocuri trăiesc eu acum? În loc să susțin echipa de fotbal, stau că vin ăștia să-mi ia un sac de bani. O să-i fac zob, nu mă las până nu-i arestez pe toți! Accept o nulitate, altfel o să mă duc la Haga, la CEDO, în toată lumea asta.

 

„Să-mi anuleze datoriile și ne împăcăm”

Rep.: Ați vorbit cu președintele Chindiei pe această temă?

- Ce să vorbesc eu cu Ghergu, să nu-l mai trimită la mine. Vreau să vorbesc cu asociații, cu Țuțuianu, cu Prisăcianu (n.r. primarul interimar Ciprian Prisăcaru) și cu ăla de la universitate (n.r. rectorul UVT, Călin Oros). Să-mi anuleze datoriile și ne împăcăm, li-l dau pe Popa, pe Cernea, pe cine vrea ei. Să mă cheme la ei, la Târgoviște și să ne înțelegem, să stingem toate sumele.

Rep.: Cu atâtea probleme pe cap, chiar vă mai arde de fotbal?

- Știți câți copii am avut la reunirea juniorilor? 48. A venit unul care a dat 50 de goluri la juniori, poate o să dea 10 și la seniori. A mai venit o pălugă de vreo 13 ani, dar nu cred că mă lasă federația să joc cu el la Liga a III-a. Acum renovez cantina, le-am luat la toți copiii filtru de apă, le-am făcut o terasă la etaj, să stea la înălțime. Dacă federația face două sau trei serii de Liga a III-a, eu retrag echipa, că nu am bani să merg la Satu Mare. Nici Chindia nu o să-și permită să plece cu două zile înaintea meciului. Dacă vor rămâne șase serii, o să mă bag, altfel nu-mi mai trebuie Liga a III-a, o dau dracu!




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale