Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.08.2018 00:19


A A

O "revoluție" asimetrică

O

George Coandă


Revolta antiguvernamentală izbucnită vineri, 10 august a.c., a diasporei românești, a fost una dinainte anunțată. Și nu oricum, ci prin incitări explicite la violență („foc și sânge”, „jandarmii să fie împușcați în cap”, „să fie luat cu asalt Palatul Victoria” etc.).

Incitări cu evident caracter fascistoid, venite nu dintr-o nemulțumire, firească de altminteri, a multor români, și nu numai, din partea celor alungați de politica anti-națională, economică și socială, a tuturor guvernelor... democratice de după Revoluția din ’89. Deci, mitingul nu numai că nu a fost legal, dar nici spontan nu a fost.

Desigur, actuala guvernare PSD-ALDE are păcatele ei, ca și guvernările precedente, care pot duce la o revoltă îndreptățită, doar că așa-zisa revoluție - nu așa a anunțat-o a fi unul dintre promotorii/instigatorii săi? - de „sânge și foc” (și am văzut că așa a fost, ca atare, premeditarea este evidentă) are, pentru că este încă în desfășurare, o anumită unicitate față de „ieșirile în stradă” precedente, unicitate care este marcată de câteva caracteristici. Iată-le:

1. Unii participanți la miting din diaspora cer Guvernului României ca să treacă de urgență la reindustrializarea țării, astfel creându-se numeroase locuri de muncă, iar milioanele de români migrați ca-n vremurile de bejenie din capitalismul mioritic se vor întoarce acasă. Este o doleanță firească și salvatoare a unei Românii intrate în moarte clinică, dar sunt naivi. Nici mogulii UE și nici stăpânii „multinaționalelor” („forțe oculte”) nu doresc să se întâmple așa ceva, mai ales după ce prin Parlament a trecut legea off-shore.

2. În piață au acționat, orice român cu mintea limpede și-a putut da seama, grupuri de atac de tip terorist care și-au făcut din demonstranții pașnici, din femei și copii, scuturi umane, de unde și replica, e drept, oarecum disproporționată și nejustificată ca violență în anumite momente, a Jandarmeriei, care, hai să nu ne dăm după plop, a fost deliberat provocată. Acțiunea unor astfel de „detașamente de asalt” huliganice a fost una de haită turbată (cazul jandarmeriței maltratate cu sălbăticie). Asta amintește de o lovitură militară asimetrică / lovitură de stat menită să destabilizeze România, creând haos.

3. Nimeni din rândul protestatarilor nu și-a asumat și nu își asumă „revoluția”. Scopul pervers: acuzarea guvernării actuale și a Jandarmeriei de către opoziție, de media internațională, de Bruxelles și de Washington, de „luptă împotriva propriului popor”. Dacă în Decembrie ’89 s-a strigat „Armata e cu noi”, așa doresc manipulatorii din umbră a „Revoluției” din Piața Victoriei să se întâmple și acum - de astă dată nu este cazul. De ce? Pentru că se țintește desființarea ca stat național unitar a României.

4. Președintele României și comparșii săi (PNL, USR) sunt, prin declarațiile făcute, fie pe facebook, fie prin viu grai, instigatori la ură și nesupunere civică, la escaladarea războiului româno-român, tocmai (nu vă dă asta de bănuit?) în anul Centenarului Marii Uniri!

În acest moment, România se află într-o gravă criză politică. Normal, civilizat, democratic și de bun-simț ar fi ca, pentru a se intra în normalitatea lucrurilor, concomitent să-și dea demisia și președintele Klaus Iohannis, și guvernul Viorica Dăncilă.

Altminteri - îmi asum o premoniție - România va fi cuprinsă de haos. Este exact ceea ce își doresc dușmanii statului și națiunii române. Și care deja acționează pentru a împiedica celebrarea Centenarului Marii Uniri, dar și pentru dispariția României ca stat. Compatrioți, fiți treji! Vegheați la propria voastră salvare! Și a Patriei! Căci „revoluția” asta din august 2018 este cu dus-întors.

P.S. Stăm pe recepție și, în funcție de mersul evenimentelor, vom reveni.




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale