Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.06.2016 00:10

Baraj Liga a III-a. Flacăra Moreni - Voința Crevedia 3-0 (2-0). În tur 2-2


A A

O promovare așteptată de trei decenii

O promovare așteptată de trei decenii
Morenarii s-au dezlănțuit la finalul meciului cu Crevedia, sărbătorind o promovare pe care o caută de 30 de ani

* Dorința morenarilor de a reuși prima lor promovare de după Revoluție a fost așa de mare, încât au lăsat impresia că nimeni din țara asta nu le-ar fi putut face față. Blestemul s-a risipit sâmbătă spre seară, când Flacăra a călcat în picioare un adversar copleșit de importanța momentului

* Flacăra are cei mai pasionali suporteri și cele mai frumoase galerii. Iar cum la Moreni este prima promovare din vremuri democratice, sărbătoarea a fost pe dimensiunea așteptării. S-a petrecut pe teren, în tribune, la vestiare și prin tot orașul, până în zori de zi

* Acum a fost momentul bucuriei, al descătușării, al renașterii. Pansamentul promovării a picat precum un balsam peste rănile vechi, iar Flacăra Moreni și-a recâștigat respectul pierdut încă de pe vremea lui Ceaușescu.

* Rămași fără antrenor, după plecarea lui Lavi Hrib, deficitari fizic și leșinați de frică, „puișorii” de la Crevedia au fost haliți cu fulgi cu tot de haita „lupilor” înfometată de performanțe. Echipa lui George Gavrilescu și Mădălin Ioniță a venit la Moreni ca mielul la tăiere, speriată și neputincioasă, cunoscând o transformare hidoasă

COSTIN MIHAI


 

Dorința morenarilor de a reuși prima lor promovare de după Revoluție a fost așa de mare, încât au lăsat impresia că niciun adversar din țara asta nu le-ar fi putut face față. Clubul care s-a prăbușit odată cu regimul comunist a realizat acum primul pas important pe drumul renașterii, făcând saltul către Liga a III-a. Pentru cei care în toamna anului 1989 o urmăreau pe Flacăra în Cupa UEFA, într-o dublă manșă cu FC Porto, poate că o promovare în fosta Divizie C nu e mare lucru. Dar este. Echipa asta stigmatizată pe vremuri și bântuită de stihiile fostei „cooperative” a cunoscut un regres nemaîntâlnit pe meleaguri dâmbovițene. Dintr-un club de cupe europene, Flacăra a coborât până la nivel județean, ajungând să joace prin satele din împrejurimi. La un moment dat, a dispărut pur și simplu, chiar dacă în urbea „lupilor dintre sonde” fotbalul se respiră cu aceeași intensitate ca aerul. Blestemul morenar s-a risipit sâmbătă spre seară, când Flacăra a călcat în picioare un adversar copleșit de importanța momentului.

Haita lupilor a făcut prăpăd printre puișori

Golul lui Nedelea, prin care Crevedia egala în meciul tur, poate că le-a făcut un bine morenarilor. Atinși pe partea de orgoliu, „lupii” lui Paraschiv și-au ascuțit colții vreme de o săptămână și au mușcat cu putere din felia promovării. Puternic motivați și susținuți de un public torențial, amfitrionii au câștigat meciul încă de la vestiare. Dacă ar fi plecat de la 2-1, probabil că nu mai erau așa de furioși la retur, cu sânge în priviri. Rămași fără antrenor, după plecarea lui Lavi Hrib, deficitari fizic și leșinați de frică, „puișorii” de la Crevedia au fost haliți cu fulgi cu tot de haita înfometată de performanțe. Echipa lui George Gavrilescu și Mădălin Ioniță a venit la Moreni ca mielul la tăiere, speriată și neputincioasă, cunoscând o transformare hidoasă. Din formația frumoasă care a defilat în Ilfov și a stors-o pe Flacăra de puteri în jocul tur, Voința s-a făcut de râs la partida retur. Prăbușită fizic, tactic și mental, impresia e că gruparea din Crevedia s-a resemnat după primul meci. Chiar dacă a egalat atunci pe final, a evaluat forța celor de la Moreni, imposibil de răpus în bârlogul lor. Au presimțit ceva băieții lui Gavrilescu, atunci când au întrerupt orice contact cu presa, anunțând că vor mai vorbi doar după meci. Bănuiau probabil că nu vor avea ce să spună și că nu vor mai fi în centrul atenției.

Flacăra a revenit în rândul lumii

Nu au fost 7.000 sau 8.000 de spectatori, așa cum s-a temut managerul tehnic de la Crevedia, Mădălin Ioniță. Nu au fost nici 5.500, să egaleze recordul de asistență al sezonului, stabilit de Chindia la un meci cu Gaz Metan Mediaș. Nu au fost nici măcar 4.000, cum au estimat organizatorii. Au fost 3.000, însă au făcut o atmosferă cât pentru 10.000. Flacăra are cei mai pasionali suporteri și cele mai frumoase galerii. Iar cum la Moreni este prima promovare din vremuri democratice, sărbătoarea a fost pe dimensiunea așteptării. S-a petrecut pe teren, în tribune, la vestiare și prin tot orașul, până în zori de zi. Flacăra a revenit în rândul lumii, într-un eșalon național, după o absență de nouă ani, timp în care a cunoscut multe dezamăgiri. Acum a fost momentul bucuriei, al descătușării, al renașterii. Pansamentul promovării a picat precum un balsam peste rănile vechi, iar Flacăra Moreni și-a recâștigat respectul pierdut încă de pe vremea lui Ceaușescu.

O singură echipă: Flacăra Moreni!

Filmul meciului a început și s-a terminat cu Flacăra în rol principal. Iar acțiunea s-a desfășurat în cea mai mare parte la poarta lui Tănase. Care l-a împiedicat pe Drăgan (1), iar apoi l-a mai blocat o dată (6), având trei morenari în față. Cîrnaru (9) a ratat și el dintr-o poziție bună, pentru a împinge apoi în poartă o minge ce se ducea oricum bine, la „capul” lui Mihai Plăcintă (21). „A fost ofsaid”, a reclamat Mădălin Ioniță. Dacă Vlad a atins, într-adevăr, mingea, înainte să depășească linia de fund, atunci se poate discuta pe reclamația oficialului de la Crevedia. Trei minute mai târziu, Dan Botescu a cam exagerat arătând punctul cu var la duelul bărbătesc dintre Lețu și Drăgan, însă Timofte (26) și-a văzut de treabă, transformând cu sânge rece. „Penalty gratuit”, a comentat Ioniță. Iar furia ofensivă a continuat în careul oaspeților, cu Tănase salvând la șutul lui Acasandrei (43), cu o nouă șansă irosită de Drăgan (50) și cu o ratare colosală a lui Guță (51). Lețu a mai încasat un galben (59), era al doilea, acum decizie corectă. Până aici inexistentă ofensiv, Crevedia era nevoită să evolueze și în inferioritate numerică, așa că suspansul a dispărut total, chit că nu prea a existat mai deloc în partida de sâmbătă. A urmat un nou reflex salvator al lui Tănase, la șutul lui Lari Plăcintă (61), după care au venit și singurele șuturi bunicele la poarta lui Panaite, semnate de Nedelea (64) și Florea (78). Introdus și el în partea secundă, Negrea (82) nu putea lipsi din peisajul celor activi, stabilind scorul final, pe pasa lui Iliescu, dar și cu prețul unei accidentări. „Eu spun că și aici a fost ofsaid, dar Flacăra a fost mult mai bună și a meritat să promoveze”, a mai punctat Mădălin. Ocazia meciului a fost irosită de Huțușoru (90), care a greșit cu poarta goală în față, dar nu a mai contat. Flacăra s-a impus la scor de neprezentare (chiar de neprezentare a semănat evoluția din teren a adversarului) și a promovat în Liga a III-a. O promovare așteptată de trei decenii!

Caseta tehnică

Stadion „Flacăra”. Spectatori: 3.000. Au marcat: Cîrnaru (22), Timofte (26-pen), Negrea (82). Șuturi la poartă: 13-6. Șuturi pe poartă: 8-2. Cornere: 5-2. Au arbitrat: Dan Botescu (București) 5 – Mihai Ionescu 6 (Suseni-Argeș), Șerban State (Pitești) 6. Observatori FRF: Corneliu Fecioru, Mihnea Totan (ambii București). Cartonașe galbene: Lețu (24, 59), Florea (24), Nedelea (75). Cartonaș roșu: Lețu (59).

Flacăra: Panaite – Acasandrei, Timofte, Pîrvu, Palamariu – L. Plăcintă, M. Plăcintă (90 G. Preda) – Drăgan (85 Huțușoru), Guță (71 Negrea), Cîrnaru (80 V. Preda) – Iliescu. Antrenor: Gabi Paraschiv.

Voința: Tănase – Alecu (28 Ioniță), Oprea, Lețu, Filip – Bărcănescu, Dobre (46 Ionică) – Nedelea, Florea, Snagoveanu (63 Neagu) – Truță (71 Păun). Antrenor: George Gavrilescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale