Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.06.2019 00:16

În perioada 15-16 iunie 2019 are loc, la Târgoviște...


A A

O nouă ediție a Festivalului Medieval Dracula

O nouă ediție a Festivalului Medieval Dracula

Violeta Stanciu


S-a terminat BABEL FAST 2019, începe Festivalul Medieval Dracula! La sfârșitul acestei săptămâni, respectiv în perioada 15-16 iunie 2019, la Târgoviște, va avea loc Festivalul Medieval Dracula, care este organizat de Consiliul Local Municipal Târgoviște, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. Despre acest eveniment a vorbit ieri primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, la conferința de presă, la care au mai participat și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, alături de Camelia Varga, directorul adjunct al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița și de prof. Honorius Moțoc, consilier local în CLM Târgoviște.

„Așadar, în perioada 15-16 iunie, la Complexul Muzeal Curtea Domnească, deci sâmbătă și duminică, va avea loc Festivalul Medieval Dracula, un festival deja de tradiție în Târgoviște. Nu va lipsi tabăra medievală, nu vor lipsi spectacolele de teatru pentru copii, nu va lipsi muzica cu tematică medievală, nu vor lipsi dansurile medievale. De asemenea vor fi demonstrații de disciplină, antrenament de luptă, întreceri haiducești, concert, Trupa 3 parale, Cimpoierii din Transilvania, spectacole de foc... Acestea au fost câteva repere ale zilei de sâmbătă. Duminică vor continua atelierele tematice, dansurile, muzica, parada medievală va avea loc duminică, la ora 18.30, pe traseul B-ul Regele Carol I; B-ul Mircea cel Bătrân; Calea Domnească, Complexul Muzeal; Curtea Domnească. Va fi și un moment solemn, înmânarea soliei, dar și spectacol istoric Vlad Țepeș, demonstație dresură de cai, cascadori, iar la ora 22.00 Spectacol cu foc”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

„Târgul Meșterilor Populari se va ține anul acesta la Curtea Domnească”

 

Din partea Consiliului Județean Dâmbovița, care este coorganizator și fondator al acestui festival, alături de Primăria Municipiului Târgoviște, a vorbit actrița Camelia Varga, directorul adjunct la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

„Ne bucurăm, CJD, prin Centrul Județean de Cultură de colaborarea din fiecare an. Pentru că Târgul de Rusalii și Festivalul Dracula sunt în același timp, Târgul Meșterilor Populari se va ține anul acesta la Curtea Domnească, pentru ambele evenimente. În data de 15-16 iunie este Festivalul Dracula, iar în data de 17 iunie va avea loc Spectacolul dedicat Târgului de Rusalii, care se va ține în Piața Mihai Viteazul, iar printre invitații principali se află Niculina Stoican și Mioara Velicu”, a punctat Camelia Varga, director adjunct la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, din subordinea CJD.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Tărăgănarea extinderii DN 7 și DN 71 e problema CNAIR
Biserica Sf. Nifon, cunoscută ca Biserica Sârbilor
Peste 250 de arbori noi vor fi plantați în Parcul Mitropoliei
Și au trecut 75 de ani de atunci...
În urma unui control încrucișat, o echipă de inspectori a DSP Giurgiu a constatat:
Infrastructura Târgoviștei, în plină modernizare
Turiști salvați de jandarmii montani
Biletele de tratament balnear, mai puține în 2019
Ping-pong imobiliar CJD-MApN, tranșat de Guvern
Parcul Mitropoliei intră în reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Și au trecut 75 de ani de atunci...

George Coandă


...adică de la 23 august  1944. La treizeci de ani de la revoluția cu taine încă nedeslușite din decembrie `89, oare își mai aduce cineva aminte de acea zi istorică? Poate, unii, tineretul patriei habar n-are. Pentru că, timp de vreo câteva decenii, a fost ziua națională a României socialiste, cică o odioasă sărbătoare comunistă cu ordin de la Kremlinul stalinist (aici... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale