Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.11.2017 00:19

Editorial


A A

O moțiune inutilă...

O moțiune inutilă...

GEORGE COANDĂ


...a căzut cu brio în Parlamentul României. Era perfect previzibil să aibă astă tristă soartă, căci, deșertăciunea deșertăciunilor, PNL s-a sforțat să nască un… avorton. De ce? Printr-un păgubos orgoliu, mai ales al unui lider ce se vrea călare pe un armăsar care mănâncă jar, dar în realitate este o mârțoagă. De bună seamă, este demarcație să faci opoziție, și pe eșichier, și în Parlament forței politice aflate la Putere. Dar trebuie să știi când să faci, adică să sesizezi corect momentul, pentru că partidul sau coaliția de partide de la Putere este/sunt, să fim cinstiți, oricând pasibilă de a-și da, la un moment dat, cu stângu-n dreptu’, de a derapa, de a se eroda; este, aș zice, în firea lucrurilor, deci, să introduci o moțiune de cenzură atunci când ești sigur că vei avea câștig de cauză, și nu doar pentru că nu mai ai răbdare să stai pe tușă, sau pentru că altcineva, de deasupra ta, dar care-ți ține partea, nădăjduind să-i fii „mijloc de transport” electoral din zare la Cotroceni, te împinge, la fel de nerăbdător, să bagi bățul prin gardul adversarului aflat la Putere. Nu simt nicicum dram de antipatie la adresa PNL, în istoria poporului român acesta având o contribuție imensă la făurirea Independenței de Stat a României Mari, liderii săi de atunci știind să semnaleze și să acționeze la timpul potrivit, cu sincer patriotism, ceea ce nu este cazul urmașului de astăzi. Mulți dintre liderii peneliști de după 1989, marcați de o frustrare istorică, au fost mereu în contratimp cu propriile năzuințe, rătăcind pe drumuri întortocheate și trădând, din neștiință politică, din interese meschine, condiția de a fi și ideologică, și pragmatică a PNL. Să introduci o moțiune de cenzură în pofida sondajelor care creditează cu un înalt grad de încredere PSD este o dovadă evidentă de cecitate politică. După căderea moțiunii la un scor confortabil în favoarea PSD, PNL nu are altceva de făcut decât să intre, pentru o vreme - de reflecție și de regăsire - în silenzio stampa.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale