Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.11.2015 00:19

Editorial


A A

O liturghie pentru Orașul Lumină

O liturghie pentru Orașul Lumină

GEORGE COANDĂ


Acesta a fost sensul celebrelor cuvinte ale regelui Franței, Henric al IV-lea, rostite în 1593 întru omagierea Parisului catolic. Iar de atunci și până astăzi, Orașul Lumină al lumii a meritat o liturghie, pentru că a trecut prin atâtea primejdii și a renăscut precum legendara Pasăre Pheonix din propria cenușă.

Iar în acest al două mii și cinsprezecelea an de la Nașterea Mântuitorului Iisus, învăluit într-un zăbranic de sânge și de lacrimi „Paris vaut bien une messe!” („Parisul merită o liturghie!”). Căci, cele două înfiorătoare atentate ale Statului Islamic, din ianuarie și de acum, însoțite de urletul demențial „Allah Ackhbar!”, au cutremurat nu numai Franța, ci și întreaga planetă. Intoleranța islamică a lovit criminal în toleranța Europei civilizate și creștine. Iar acest al doilea atentat, din noaptea groazei de pe malurile Senei (13 noiembrie), a fost o răsuflare a Iadului. Și este de neînțeles cum a putut să ia din nou prin surprindere Parisul, după sceleratul atac de la Charlie Hebdo a aceluiași ISIS, care prin crimă/jihad țintește instaurarea unui Califat Universal. Dar acest halucinant atentat nocturn produs în centrul Parisului, devenit „câmp de război” și în care era cât pe-aci să cadă victimă însuși președintele Republicii Franceze, François Hollande, i-o fi trezit la realitate pe mai marii Uniunii Europene, pe doamna Angela Merkel, de pildă, și pe șefii de la Bruxelles ai acestei șubrede Uniunii care, într-un zor ilogic, s-au arătat foarte grijulii, până la iresponsabilitate, față de năvala bezmetică, asemenea unui tsunami, a migranților islamici? Este o năvală dirijată de ISIS, organizație inventată din interes geopolitic meschin de Washington. Tocmai de aceea, condoleanțele transmise Parisului în miez de noapte de „Big Brother” de la Casa Albă mi s-au părut cinice.

Oare și Bruxellesul, și Parisul, și Berlinul și Londra n-au habar de amenințarea explicit proferată de ISIS încă din februarie acest an și adusă prompt la cunoștința opiniei publice europene de marele cotidian italian „Il Messagero”? Iat-o: „Vom trimite 500.000 de emigranți în Europa. Printre ei vom strecura și luptători ai Statului Islamic”. Au avut habar și cu atât mai mult este criminală, la rândul acestor șefi, bunăvoința creștină – pe care au tot invocat-o – de a se lăsa copleșiți de nestăvilitul puhoi islamic pornit ca din senin, dar organizat militărește, cu „timpi de marș” și „ritm de atac”. Efectul este cel de bumerang pentru năucii șefi mari ai Uniunii Europene făcută K.O. de Statul Islamic. Are nevoie urgentă de respirație artificială și de o „reparație capitală” cât încă mai mișcă, Spațiul Schengen e gata să fie aruncat în aer. Franța și-a sigilat granițele și e în stare de război. Urmează ca Uniunea Europeană, pe întreaga ei suprafață, să fie în aceeași stare.

Nu fac o profeție catastrofică, dar nu pot să nu constat că Europa a intrat în preambulul celui de-al Treilea Război Mondial. Al biblicului război al Armaghedonului. Să dea Domnul să nu am dreptate. Astăzi, românii aprind lumânări la Ambasada Republicii Franceze de la București. Mâine, dacă Parlamentul, Președinția și Guvernul nu sunt în alertă de extremă urgență, România ar putea fi și ea în doliu național. Nu mă îndoiesc că marii responsabili de azi pentru soarta Europei de la Bruxelles/Strasbourg, Berlin, Paris, Londra, dar și de la Washington și Moscova, vor da seama la judecata Istoriei. Ei sunt cei care au îngăduit ISIS să lanseze – așa cum bine a precizat Regele Mihai I în mesajul de condoleanțe – acest „atac împotriva întregii umanități”. Deocamdată, o liturghie pentru Parisul martirizat.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale