Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.02.2018 00:19

Editorial


A A

O hotărâre salutară

O hotărâre salutară

GEORGE COANDĂ


Când Consiliul Local și primarul municipiului Târgoviște fac și lucrări de bine pentru comunitate, cum ar fi, de pildă, protejarea patrimoniului imobiliar istoric, de bună seamă merită felicitări. Astfel, implicarea tânărului și tenacelui primar Daniel-Cristian Stan, determinând Consiliul Local să emită o hotărâre de multă vreme așteptată, și anume majorarea cu 500% a impozitelor pentru proprietarii de clădiri monument istoric, lăsate de aceștia, mai ales de firme, să se ruineze, devenind focare de infecție.

Unele din aceste clădiri sunt, de fapt, adevărate memorii ale marii istorii a Târgoviștei și care, dacă ar fi să dispară, vechea și glorioasa Cetate de Scaun ar fi văduvită dramatic de mărturii ale trecutului său, care este parte din trecutul României. Trebuie spus că hotărârea a venit în al doisprezecelea ceas. Însă, vorba aia, mai bine mai târziu decât niciodată. Iar „Jurnal de Dâmbovița” crede, și are satisfacția, că numeroasele sale intervenții pe această temă au avut ecou. Primarul Municipiului Târgoviște și Consiliul Local au datoria să acționeze cu consecvență și chiar să-i trimită în Justiție pe asasinii inestimabilului fond de clădiri monumente istorice. După câte am înțeles, pe lista stabilită de Consiliul Local figurează 14 clădiri reprezentative monument. Sper că sunt luate în vizor și clădirile în stare avansată de degradare (etajele) de pe strada Alexandru Ioan Cuza (centrul vechi). Și ar mai fi ceva, iar primarul municipiului și Consiliului Local au toată îndrituirea să intervină ca, pe unele clădiri monument istoric, să fie fixate plăcuțele de identificare. Iată două exemple inexplicabile; prin inexistența plăcuțelor; casa în care s-a născut marele poet Grigore Alexandrescu și clădirea Gării de Sud (Gara Mare). Și ar mai fi; iar noi, cei de la „Jurnal de Dâmbovița”, vom susține și vom aprecia așa cum se cuvine orice acțiune a primarului Târgoviștei și Consiliului Local menite să salveze patrimoniul imobiliar istoric al cetății.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale