Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.02.2016 23:19

Editorial


A A

O decizie deșteaptă, până una alta...

O decizie deșteaptă, până una alta...

GEORGE COANDĂ


În sfârșit, iată o decizie deșteaptă a premierului tehnocrat Dacian Cioloș. Chiar dacă suspiciunile mele asupra guvernului ăsta de tehnocrați încă nu mă fac să-i acord încredere, de astă dată, respectându-mi condiția de jurnalist independent și echidistant, nu am încotro și sunt la un gând cu premierul care s-a dovedit un ardelean chibzuit.

Adică, dom’le, îmi pare rău, dar nu-mi bag guvernul într-o tărășenie care aduce a troacă de porci, și, ca atare, să nu încerce niciun partid să scoată castanele din foc cu mâinile mele, punându-mi, pe deasupra, și – vorba unul clasic politic în viață – sula-n coaste ca să dreg cu o ordonanță de urgență ceea ce PNL și PSD au feștelit mai an: alegerea de primari dintr-un singur tur de scrutin.

Omul nostru s-a prins (se pare că l-a convins și pe dom’ Iohannis că nu e frumos să joci cum îți cântă un partid sau altul, și cu deosebire PNL) că el și guvernul lui ar fi să plătească oalele sparte și i-a expediat frumușel pe toți șmecherii cu pretenții, ba așa, ba altminteri, să se ia la trântă dreaptă în Palatul Parlamentului. Că, da, este o decizie politică, luați-vă la pumni în ringul Casei Poporului. În fond, deciziile care privesc soarta națiunii emană de la popor, reprezentat de senatori și deputați, indiferent cum arată la morală fiecare, dar alegătorii i-au cocoțat în fotoliile parlamentare, deci, hai, arătați cât țineți voi la noi și găsiți iute soluția cea mai în favoarea patriei.

E drept că dom’ Cioloș s-a cam spălat precum Pilat din Pont pe mâini, dar a lăsat cu ochii-n soare și „duetul” penelist Gorghiu – Blaga, și pe Liviu Dragnea, și pe generalul cu girofar Oprea, și pe ăi din UDMR, adicătelea pe toți (era, ptiu drace!, să zic tonți, dar nu, sunt băiat bine crescut), și acu să-i vedem, în al treisprezecelea ceas – că așa se petrec lucrurile în viața politică băștinașă -, cum își vor da cu stângu-n dreptu’ ca să cârpească din mers (șchiopătat) ce-au pus la cale în bună înțelegere, cum zisei, mai an.

Dar, vă spun eu, care la viața-mi am văzut multe, indiferent ce-o să iasă, neamul n-o să-i mai creadă neam că sunt oameni serioși. Dubioși, da. Că nu se face ce veți face, că atunci când ați avut un interes ați votat una, apoi, când ați băgat de seamă că nu o să vă iasă pasiențele, ați început cu lucrătura. Dă Doamne poporului românesc măcar mintea cea de pe urmă la alegerile din ăst an și poate că s-o alege grâul de neghină. Deocamdată, ca să nu mai calce-n străchini, cum o făcu de când e la Palatul Victoria, Dacian Cioloș a luat o decizie deșteaptă. Pentru asta, bravos dom’le! Până una-alta…



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale