Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2018 00:19

Editorial


A A

O contestare prezidențială stupidă

O contestare prezidențială stupidă

GEORGE COANDĂ


Miercuri, 17 ianuarie a.c., președintele României, Klaus Werner Iohannis, a procedat perfect constituțional, respectând strict și „aritmetica parlamentară”, desemnând un nou premier de la PSD, în persoana Vioricăi Dăncilă. E drept că președintele, în alocuțiunea de desemnare, a lansat și un avertisment: PSD să-și ducă la îndeplinire, cu responsabilitate, programul de guvernare. Dar așa-zisa „societate civilă”, fanii de până mai ieri ai președintelui Iohannis, și năimiți sorosiști au dat brusc într-un clocot de nebunie.

L-au umplut și continuă să-l umple de zoaie și bale puturoase de sus în jos, amenințându-l cu toate furiile iadului, plus că nu-l vor mai vota la anul pentru un nou mandat la Cotroceni, fâlfâindu-i pe la nas niște contracandidați fantomatici. Și ce-or fi vrut acești furioși fără pic de rațiune? Să arunce țara-n haos, într-o nenorocită criză politică taman în anul Centenarului Marii Uniri? Măi, schizofrenicii moșului, cred că nu aveți niciun pic de respect pentru neamul și țara asta, nu mai zic față de civilizație și democrație. Vreau să mă fac clar înțeles, nu sunt și nu voi fi avocatul lui Klaus Werner Iohannis, dar nici nu pot fi atât de dus cu mintea, încât să nu recunosc când omul săvârșește un fapt rațional și când gesticulația sa politic prezidențială ține de normalitate. Și desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de șef la Palatul Victoria ține de normalitate. Ca atare, nu am ce-i reproșa. La urma urmelor, nu putea paria pe niște cai tarați, fără nicio șansă de a oferi națiunii române o perspectivă sigură de progres și prosperitate. Nici PNL, nici USR, nici PMP. Iar față de PNL, am impresia că a luat distanță. A realizat că nu-i poate fi suport politic electoral. Ce va face în viitor, nu știu. E treaba domniei sale. Deocamdată, a acționat rațional, constituțional și cu responsabilitate. Pentru că țara și neamul contează și nu meschinele interese personale și de partid. În ciuda detractorilor săi de acum, iată o premoniție: Klaus Werner Iohannis a câștigat prin mișcarea sa din 17 ianuarie a.c. Și vom mai vedea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale