Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.10.2018 22:12


A A

O cauterizare politică

O cauterizare politică

George Coandă


După referendumul eșuat, în toate partidele importante de pe eșichierul politic există o vânzoleală care, am impresia, va produce niscaiva „schimbări la față”. Dă Doamne, numai de bine să fie! De fapt, ca să reiau o idee de mai deunăzi, poate că va urma curățarea „clasei politice” de mocirla în care s-a tot afundat până acum și care a exalat un suflu puturos de-a lungul și de-a latul patriei mioritice.

Este, bineînțeles, o dorință. Dar, cum se zice în popor, de la dorință până la putilință este ceva cale de bătut. Deocamdată, prin acele importante partide, cu osebire la PSD și PNL, se aruncă, pe persoane fizice și pe grupuri de interes, cu ouă clocite în capul ălora acuzați de eșec (la pesediști) și de implicare (la peneliști). Acu’, hai s-o zicem p-aia dreaptă: toți sunt vinovați de ce s-a întâmplat.

Și știți pentru ce? Pentru că, și ăsta este adevărul gol-goluț, s-au închis, și unii și ceilalți, în „turnuri de fildeș” și și-au închipuit, autoamăgindu-se, că au habar de realitatea din teren, din țară adică, deci, pesediștii cum că sunt iubiți de națiune, pentru că i-au vânturat pe sub ochi legile alea noi, cea a salarizări și cea a pensiilor, ultima fiind încă inoperantă, iar peneliștii, cum că toți românii mor de dragul liberalismului.

De ambele părți, orbirea a fost cutremurătoare. Referendumul a arătat-o, acționând ca un cauter înfipt în rană. Să ne înțelegem: niște capete trebuie să cadă. Cangrena este, însă, atât de extinsă, încât nu-mi dau seama acum dacă acest cauter referendar a atins-o pe toată întinderea plăgii sau, și de asta mi-e teamă, vor mai rămâne câteva zone infectate.

Și cum alegerile europarlamentare și prezidențiale de la anul vor fi un test serios, vom vedea dacă plaga a fost, cât de cât, cauterizată. Altminteri, riscăm să mergem direct în infern cu actuala „clasă politică”.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

România bătută la scor de Estonia la ONU
Basarabia se trezește din „somnul cel de moarte”…
Țara sub ape, balamuc la vârful puterii
Păi, ne-o facem cu propria mână!
Noua potemkiniadă mioritică
A fost odată România...
Istenem, istenem dă minte extremiștilor unguri!
Miracolul beatificării din "Mica Romă"
Papa Francisc: "Dumnezeu să binecuvânteze România!"
Jocul Aparențelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale