Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.01.2022 00:13

În 2021, față de anul precedent,


A A

Numărul turiștilor în Dâmbovița a crescut cu 7,7%

Numărul turiștilor în Dâmbovița a crescut cu 7,7%

*Și numărul evenimentelor din ultimul an au fost mai multe față de acum doi ani. În 2021, Complexul Național Muzeal ,,Curtea Domnească” a organizat 51 de evenimente, în vreme ce, în 2020 au fost organizate doar 30 de evenimente

 

De aproape doi ani, pandemia face ravagii în lume, afectând numeroase domenii de activitate. Printre cele mai lovite se numără turismul, care a avut foarte mult de suferit în ultima perioadă. În condiții pandemice, cu multe restricții, județul Dâmbovița a reușit totuși să se mențină pe linia de plutire și să atragă vizitatori în continuare. În ultimul an, nu mai puțin de 209463 de turiști au ales să vadă obiectivele din Dâmbovița. În 2020, numărul vizitatorilor înregistrat a fost de 194504.

Astfel, ultimul an 2021, a avut o creștere cu 7,7% față de anul precedent, 2020. Nu în ultimul rând, și numărul evenimentelor din ultimul an au fost mai multe față de acum doi ani. În 2021, Complexul Național Muzeal ,,Curtea Domnească” a organizat 51 de evenimente, în vreme ce, în 2020 au fost organizate doar 30 de evenimente. Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească” din Târgoviște, a vorbit despre evenimentele care au atras cei mai mulți turiști în ultimul an.

,,Cele mai importante evenimente care au înregistrat cel mai mare număr de vizitatori au fost Expoziția ,,Tudor Vladimirescu” , după 200 de ani de la Revoluția din 1821. Evenimentul l-am organizat la Muzeul de Istorie din Târgoviște, iar în perioada 26 mai – 26 iunie 2021, au fost înregistrați 2.319 de vizitatori și Expoziția ,,Jandarmeria Română 1850 – 2020, care a fost organizată în perioada 10 – 12 octombrie 2021, cu 884 de vizitatori. Un alt eveniment care s-a bucurat de o mare popularitate a fost ,,Noaptea Muzeelor” , care s-a desfășurat pe data de 12 iunie 2021 și a înregistrat 5.446 vizitatori” , a transmis Marius Stănescu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni
Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale