Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2019 00:27

La Complexul Muzeal „Curtea Domnească”,


A A

Numărul de vizitatori, în creștere

Numărul de vizitatori, în creștere

*La muzeele din Târgoviște, în anul 2018 au fost peste 206.000 de vizitatori. În 2017, tot la aceste obiective au fost înregistrați peste 196.000, iar în 2016 au fost peste 184.000 de turiști

 

Ștefan Khalil


Potrivit estimărilor făcute de Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, numărul turiștilor care vin să viziteze județul nostru a crescut semnificativ, din 2016 încoace. Marius Stănescu, purtătorul de cuvânt al instituției, ne-a declarat că, într-adevăr, vizitatorii au devenit tot mai interesați de obiectivele turistice din județul Dâmbovița și că anumite destinații au urcat în topul preferințelor. Cea mai aglomerată perioadă de vizitatori în Târgoviște este între 1 iunie și sfârșitul lunii octombrie. „Cel mai important obiectiv, care este cel mai vizitat și dacă vreți, produsul nostru de bază ca să vorbesc în termeni de marketing, este ansamblul monumental al Curții Domnești, care strânge cei mai mulți vizitatori”, a declarat Marius Stănescu, purtătorul de cuvânt CNM Curtea Domnească. La muzeele din Târgoviște, în anul 2018 au fost peste 206.000 de vizitatori. În 2017, tot la aceste obiective au fost înregistrați peste 196.000, iar în 2016 au fost peste 184.000 de turiști. Pe lângă vizitatorii români, care vin din alte județe la obiectivele turistice dâmbovițene, sunt și cei străini, care sunt aduși de o agenție de turism din Statele Unite, la care se organizează croaziere în Europa și au ales în Târgoviște două obiective: Ansamblul Monumental Curtea Domnească și Expoziția „Metamorfozei unui loc al memoriei”, unde au fost executați soții Ceaușescu. „Anual, 30-40 de turiști, în câte o serie, pentru că sunt în total vreo 10 serii, începând cu luna mai și terminând undeva prin august-septembrie, vin serii de turiști și vizitează aceste două obiective și în acest fel ne promovează oferta culturală în afara țării”, a mai completat Marius Stănescu.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Producătorii de tomate au primit sprijinul de minimis
Poprirea electronică, în sprijinul contribuabililor
Noutăți în domeniul fiscal
Adeverințe APIA Dâmbovița pentru fermieri
CONSTRUIRE STRUCTURĂ DE CAZARE ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE
Rata șomajului, în scădere: 3,49 %
619 locuri de muncă disponibile
Amenzile neîncasate dau de furcă Primăriei Băleni
Numărul salariaților din județ, în creștere
Rețeaua națională de magazine cu produse românești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Games of Thrones" cu pilule colorate și efect de... "Star Trek"

Uneori ești surprins de câtă fantezie metaforică sunt în stare unii oameni politici care se vor și condottieri porniți în marș spre cucerirea puterii în stat. Uite-l, de pildă, pe acest scorțos și necarismatic Dan Barna sumețit, după victoria (îndoielnică) a USR la europarlamentare, pe drumul spre tronul de la Cotroceni.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale