Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.10.2019 00:19

Editorial


A A

Nucleara moțiune…

Nucleara moțiune…

GEORGE COANDĂ


… s-a jucat la scor joi, 10 octombrie, anul de grație 2019. Și a fost să fie o nucleară moțiune de cenzură, d-aia de pune la pământ un guvern sau, dacă nu trece, guvernul luat în cătarea opoziției mai rămâne bătut în cuie, o vreme, la Palatul Victoria. Observație: cu prilejul moțiunii vizând reconstrucția (liberală) a României, ambele tabere aflate în conflict s-au stuchit – a văzut întreaga națiune oripilată – ca la ușa cortului, gama înjurăturilor fiind variată, mergând de la impotență, inconștiență, impostură, derbedei, jigodii, etc. A doua observație: opoziția a lansat, apropo de textul moțiunii, un atac dur și fără argumente persuasive, în replică premierul Viorica Dăncilă a dat citire unui text triumfalist și de asemenea, dur. Ambele luări de poziție au avut un puternic iz electoral. A treia observație:Dezbaterile, și de-o parte și de alta, au fost o adevărată luptă la baionetă și cu sânge pe pereții mărețului Parlament (de bună seamă este o metaforă). N.B. Pe câmpul de luptă, un senator din Opoziție, grav bolnav, programat a fi operat în ziua moțiunii, a fost adus pe sus cu salvarea, în cărucior, pentru a da cu votul. Grotesc! Inuman! Halucinant! Politic, un vânt de nebunie străbate răvășitor această țară. Neam făcut de un uriaș râs planetar al curcilor. Parcă știam că ambulanța se folosește la transportul bolnavilor la spital. Oare cine plătește ambulanța? A patra observație: Guvernarea PSD a capotat fără nici un dubiu, pe marile greșeli strategice al căror „artizan”, până a ajuns după gratiile de la Rahova, a fost Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte PSD și-a făcut-o cu propria mână, iar Viorica Dăncilă este o nefericită victimă colaterală. Căderea guvernului pesedist s-a produs constituțional democratic. Dar și pe trădări! A cincea observație: eu personal, ca veteran al jurnalisticii și observator al „stării națiunii” române, am îndoieli, tot democratice, că victoria sau prăbușirea unui guvern, în Parlamentul României, pe voturi este cinstită. Nu interesul națiunii contează pentru „aleșii neamului”, nici pentru cei de stânga, nici pentru cei de dreapta, ci interesele personale și de clan politic. Ar trebui ca soarta unui guvern să fie decisă de votul popular, eventual prin referendum. Ne-am convins de treizeci de ani încoace că în Parlamentul României, reprezentanții națiunii numai români nu-i reprezintă.Observație: după victoria Opoziției, de joi, s-a deschis o veritabilă „cutie a Pandorei”. Lecția perdantă a PSD este de luat în seamă. Și de matură reflecție pentru întreaga „clasă politică. Aștept, dacă vor fi fiind pe undeva, pentru o guvernare în INTERESUL NAȚIONAL, pe adevărații iubitori, în chip dezinteresat de NEAM și ȚARă. Încă mai am naivitatea să cred că vor fi pe undeva, pe aici.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale