Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.11.2017 00:19

Editorial


A A

Nu, n-am să trag pe dreapta!

Nu, n-am să trag pe dreapta!

GEORGE COANDĂ


La vârsta pe care am atins-o, aș zice matusalemică - aproape că nici nu-mi vine a crede că bunul Dumnezeu, în marea sa îngăduință, mi-a pus mâna pe cap dăruindu-mi acest privilegiu - ar trebui să trag pe dreapta, să-mi pap liniștit pensia și să mă fac că nu văd ce se petrece în jurul meu, numărându-mi zilele până la odihna finală. Și ca să nu-mi mai salte vertiginos tensiunea, băgându-mi inima în fibrilații. Dar tot bunul Dumnezeu m-a blagoslovit cu o fire neliniștită, cu febrilitate navigând în orizonturile Cunoașterii și, împins irepresibil de o curiozitate gazetărească, să iau seama la tot ce se petrece în jurul meu. Asta e, și, cu toate că prietenii și medicii mă îndeamnă s-o las mai moale, adică să mă transform în legumă, că orice zbucium mă poate costa – deh, chiar și a sta pe cuptor și a trage aghioase ori tutun te poate costa o moarte lentă și uitarea – eu sunt de principiul, sănătos-nesănătos, că e mai preferabil să zbori în tării și să nu stai pitit în iarbă. Românul are o vorbă cu tâlcul ei: cât ești în treabă, toată lumea tentreabă, când nu mai ești în treabă, nimeni nu te-ntreabă. Iar mie îmi face plăcere, mă ține-n viață nu atât să fiu întrebat, cât eu să întreb lumea, adică s-o cercetez și, cercetând-o, să învăț și s-o înțeleg, ceea ce fac și acum, și o voi face până la capătul drumului hărăzit de Dumnezeu. Și să-mi înțeleg, mai ales, țara asta în care trăiesc și care acum se află la vremea unei cutremurate crucificări, sperând eu că încearcă să-și regăsească sinea, să se redefinească reidentificânduse în orientul lumii. Și să nu-mi pună la cunoștință și la pix. Adică, luând atitudine și punând degetul pe rănile care o macină, să bat obrazul unei „clase politice” hulpave și colcăind de mancurți, sicofanți, sfertodocți și trădători. Știu că am de îndeplinit o DATORIE față de Neam și Țară. Până când mă voi pleca în taina eternității. Nu, n-am să trag pe dreapta!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale