Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.08.2020 00:15

PSD afirmă:


A A

"Nu există niciun temei pentru declanșarea unui conflict constituțional între Guvern și Parlament"


COMUNICAT DE PRESĂ

Zadarnic încearcă premierul Orban – disperat că va fi alungat din funcție – să facă zgomot și să arunce cu fumigene. Timpul său s-a sfârșit. Procedura s-a declanșat și nu poate fi oprită. Moțiunea va fi citită în plenul reunit al Parlamentului și apoi, în câteva zile, va urma dezbaterea și votul iminent care va pune capăt celei mai nocive guvernări din istoria ultimilor 30 de ani ai țării. Nu există niciun temei pentru declanșarea unui conflict constituțional între Guvern și Parlament, așa cum îl evocă premierul Orban, sub pretextul că n-ar fi posibilă depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune extraordinară. Prevederile constituționale sunt clare: 1.Când se poate depune moțiunea de cenzură? Oricând, în orice sesiune parlamentară ordinară sau extraordinară, dacă a fost inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor. Condiție îndeplinită, moțiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari ai PSD și a fost depusă luni, 17 August. 2.Poate fi vreo problemă cu lista de semnături a moțiunii de cenzură? Nicio problemă, de niciun fel. Nu este aplicabil alin 4 al art. 113 din Constituție care precizează că: ”Dacă moțiunea de cenzură a fost respinsă, deputații și senatorii care au semnat-o nu mai pot iniția, în aceeași sesiune, o nouă moțiune de cenzură, cu excepția cazului în care Guvernul își angajează răspunderea potrivit articolului 114.” 3.Când se prezintă/citește motiunea de cenzură în Parlament? Răspuns: Birourile Permanente reunite au decis ca moțiunea să fie prezentată în ședință comună, astăzi, de la ora 12:00. 4.Când se dezbate/votează moțiunea de cenzură? Răspuns: Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere. Asta înseamnă oricând după 3 zile…poate fi în ziua 4 sau în ziua 14 de la momentul prezentării moțiunii în ședința celor 2 Camere. 5. Mai poate fi oprit/tergiversat cursul moțiunii de cenzură? Răspuns: NU. Nu există niciun temei legal pentru ca motiunea de cenzură să nu-și urmeze procedura.

PSD DambovitaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Nu mă regăsesc într-un astfel de proiect și nu voi merge în Pro România"
Impozitul "zero" pe salariul minim pe economie, scos din nou de la naftalină
"Suntem foarte hotărâți să câștigăm această bătălie de o manieră clară"
Absorbția fondurilor europene, baza programului de guvernare al PSD
Lista cu 100 de lucruri bine făcute de PSD
PSD Dâmbovița își turează motoarele pentru alegerile parlamentare
Victorie absolută pe Valea Dâmboviței, la alegerile locale
"Alegerile parlamentare trebuie menținute la termenul anunțat, de 6 decembrie"
PSD Dâmbovița, top 5 național la alegeri
BEJ Dâmbovița, rezultatele oficiale de la alegerile locale 2020


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

10 seturi de întrebări într-o toamnă pandemică (II)

Alegerile americane sunt urmărite cu mare interes de factorii politici europeni. În cazul realegerii actualului președinte, la ce ne putem aștepta ? Până unde poate să meargă ruptura transatantică, bază a dezvoltării mondiale din ultimii 75 de ani ? Sau chiar dacă democrații vor reocupa Casa Albă, vor mai avea americanii timpul necesar să reînvie adevăratul multilateralism global?

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale