Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.09.2023 00:20

Editorial


A A

Noul an școlar, sub spectrul haosului

Noul an școlar, sub spectrul haosului

Iată-ne la începutul unui nou an școlar, 2023-2024, al 33-lea după 1989, deci din capitalismul românesc atât de… original și distrugător de țară. 33 de ani în care întregul sistem de învățământ, de la grădiniță la universitate, pas cu pas, dar sigur, a intrat într-un halucinant colaps.

Instrucția și educația școlară, procesul, cum este definită „tehnologia” de învățare și educare moral-cetățenească, a fost răvășit de iraționalele reforme postdecembriste și care… infestate de microbii letali ai globalizării neomarxiste au avut, și, în ultima vreme, au un caracter persistent/violent menit să producă o spălare a creierului tinerei generații, o necunoaștere a istoriei și geografiei patriei, acționând, totodată, pentru introducerea în programă/curriculară a unor obiecte anti-educație moral-civică și patriotică.

Este de-a dreptul incredibil că și actuala guvernare de coaliție și, mai ales, premierul Ciolacu, știți, Domnia sa se vrea un reînvietor al patriotismului, încurajează fanteziile psiho-pedagogice și curriculare ale ministrului de la Ministerul Educației Naționale, de fapt doamna ministresă nu prea știe pe ce lume trăiește.

În situația în care a ajuns, adică la dispariția Școlii românești, și o spun ca bătrân dascăl, cu o îndelungată experiență didactic-pedagogică, trebuie instituite măsuri/reglementări ferme, da, cum ar fi – este o crimă că unii părinți și USR-iștii se împotrivesc – testarea antidrog a elevilor la început de an școlar, interzicerea telefoanelor mobile în școală, reinstituirea autorității „omului de la catedră” prin revenirea, pe trend psiho-pedagogic, a unui sistem de stimulente și pedepse, și, de ce nu, la purtarea obligatorie a uniformei.

Și ar mai fi – și a trage în continuare de timp este un act, și din partea guvernului și a autorității publice administrative – aducerea la modernitatea europeană a secolului XXI sanitar-gospodărească și a școlilor din ultimul cătun. Vom mai reveni pe acest subiect. Pentru că arde. Până atunci: succes elevilor și cadrelor didactice din Dâmbovița în noul an școlar.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Se conturează Manifestul 2024-2029
LA 105 ani de la Marea unire (II)
La 105 ani de la Marea Unire (I)
O Românie mândră
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Reîntregirea patriei prin Biserica neamului
Snagov 2
Snagov 2
Gangsterismul valah


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale