Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.05.2020 18:18

La Pucioasa, "un moment istoric pentru oraș"


A A

Noua aducțiune de apă potabilă, lucrare recepționată

Noua aducțiune de apă potabilă, lucrare recepționată

 

Luni, 18 mai a.c., la Pucioasa, a avut loc recepția lucrărilor la aducțiunea de apă potabilă, investiție care rezolvă problema apei în oraș, dar și în comunele limitrofe!

Finanțarea acestei lucrări a fost asigurată de Primăria Pucioasa în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița. Următorii pași care mai sunt de făcut vizează predarea instalației către Compania de Apă și finalizarea demersurilor pentru obținerea autorizației de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.

La evenimentul care a avut loc, la începutul acestei săptămâni, în orașul stațiune, a participat și președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan. Din program nu a lipsit nici conferința de presă online susținută de primarul orașului, Constantin Ana și deputatul, Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița.    

 „Este un moment de maximă bucurie… Vorbim de  trei ani de o soluție pentru apa potabilă la Pucioasa și astăzi ( n.n. luni) ne apropiem de final. Astăzi (n.n. luni)  a avut loc recepția terminării lucrărilor, urmează predarea instalației către Compania de Apă și finalizarea demersurilor pentru obținerea autorizației de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița. Au verificat deja instalația, au fost pe traseul surselor de apă care intră în această conductă care ajunge la Pucioasa, deci, din punctul nostru de vedere nu va mai dura mult până când în sfârșit vom avea apa pe care am promis-o la robinet… Noi ne-am setat ca și obiectiv de finalizare a tot ceea ce înseamnă această rețea data de 1 iunie, pentru că am zis să avem timp și să facem o acțiune de promovarea a acestui lucru pentru că la Pucioasa locuitorii încă au o fobie pe ceea ce înseamnă apa de la robinet, robinetul există doar pentru duș, nimeni nu mai vrea să bea apă de la robinet și va fi un pic dificil să-i convingem să se adapteze și să folosească din nou apa de la robinete pentru consum. Proiectul a fost început în 2016. Ne-am oprit din cauza faptului că nu am avut susținerea proprietarilor terenurilor pe unde a trecut conducta, apoi am realizat că este prea importantă investiția ca să o lăsăm la voia întâmplării și am luat o decizie unitară, și anume exproprierea de utilitate publică, pentru că această conductă de 3,1 kilometri trece prin 52 de proprietăți private, pe lângă domeniul public și proprietatea Apelor Române. Am făcut foarte multe buletine de analiză, le-am repetat și tot repetat în așa fel încât să fim conștienți că nu facem o investiție în zadar. Ideea este că în momentul de față e incredibilă diferența, sunt markeri și de o mie de ori mai mici în această sursă decât în apa din baraj, iar clorul pe care va trebui să-l introducă CATD în procesul de tratare va fi la limita minimă permisă de lege. Este unul dintre proiectele principale ale orașului Pucioasa. Din acest moment nu doar cetățenii orașului Pucioasa vor fi fericiți, ci și locuitorii celorlalte comune care vor beneficia de apă de la noi, pentru că Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Brănești, Glodeni și, cât de curând, Bezdead vor avea apă din sursa noastră nouă. În sfârșit, putem spune că, apa, sursa vieții este o problemă rezolvată pentru Pucioasa și celelalte comune limitrofe”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana. De la acesta am aflat că debitul noii conducte este de 120 litri pe secundă, dar și faptul că rezerva de apă a orașului ajunge pentru cel puțin 30 de zile. „Funcționează lejer la acest debit. Noi în cea mai călduroasă zi, când se uda și în grădini, nu am avut un consum mai mult de 100 litri pe secundă. Această conductă are o rezervă de apă... dacă ajungem într-o situație nefericită. Dacă ajungem la o secetă extremă noi o să avem în această conductă, care are 2,2 metri în diametru, o rezervă de apă de consum pentru mai bine de 30 de zile”, a completat primarul Constantin Ana.

 

,,Mulțumesc Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul financiar”

 

Pentru că a susținut acest proiect încă de pe vremea când era vicepreședinte al CJD, deputatul Corneliu Ștefan a vorbit despre această investiție majoră a orașului pe care localnicii au așteptat-o de ani de zile și pe care nu a întârziat s-o numească...  „un momentul istoric pentru orașul Pucioasa”.

„Asistăm la un moment istoric pentru orașul Pucioasa și localitățile din jurul acestui oraș. Este un moment pe care toți locuitorii din zona de nord a județului îl așteaptă de foarte multă vreme. Vreau să vă aduc aminte că în anul 2016 promiteam în orașul Pucioasa și în comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brănești, Doicești și, mai nou, comuna Bezdead, apă curată, potabilă. Astăzi (n.n luni) asistăm la recepția acestei lucrări, o lucrare începută în anul 2016, o lucrare care a început atunci când eram vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, atunci când împreună cu colegii din PSD și cu primarul din Pucioasa am demarat această lucrare, iar astăzi locuitorii din acest oraș și din localitățile limitrofe se bucură de o investiție care a fost finanțată de Primăria Pucioasa în asociere cu CJD. În 2016 a fost primul obiectiv pe care l-am promis în această zonă, iar astăzi ne-am ținut de cuvânt și am dus la bun sfârșit acest obiectiv privind rețeaua de apă potabilizată. Mulțumesc domnului primar Constantin Ana că a dus la bun sfârșit încă un obiectiv pe care și l-a asumat în fața locuitorilor orașului Pucioasa, mulțumesc Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul financiar și, nu în ultimul rând, mulțumesc locuitorilor orașului Pucioasa, locuitorilor comunelor limitrofe, pentru răbdarea pe care au avut-o în toată această perioadă”, a precizat deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Modernizarea DJ 712 Târgoviște – Pucioasa
Activitate educațională la Centrul Social Cultural
„Ridicarea adeverințelor de vechime, exclusiv de la angajatori”
Regenerarea pădurilor, unul dintre obiectivele principale ale Direcției Silvice
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Actorii instituționali ai politicii de energie
Dezvoltarea Târgoviștei capătă amploare
Caravana „Fără Bariere - Tot Adevărul despre Droguri”
Noi vizite de succes la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale